Første stikk mot Sola i kvaliken – Ravens
Lene Pettersson Heiberg, Rælingen

Første stikk mot Sola i kvaliken

Det var et oppgaveorientert RHK som entret parketten i oppgjøret mot Sola. Med timålseier har laget et godt utgangspunkt før returoppgjøret som avgjør hvilket lag som får plassen i neste sesongs eliteserie.

Rælingen tok grep om kampen
Det var tydelig stort spenningsnivå hos begge lag i begynnelsen av kampen. Foran fullsatte tribuner i Marikollhallen tok etterhvert Rælingen initiativet. Etter en rufsete start fremstod Andrea Hanssen som en gigant og hamret inn mål. Bakerst leverte Cecilia Tærud Hjellnes på elitenivå. Etter halvspilt 1.omgang ledet RHK 11-6, og forspranget holdt seg til pause.

Gjestene yppet seg, men RHK ville mest
Etter hvilen startet gjestene best. Syv minutter ut i omgangen hadde de redusert forspranget til fire mål. Det så ut som Sola hadde bestemt seg for å overta styringen. Rælingen ville det annerledes, for etter halvspilt omgang doblet de ledelsen. Rogalendingene klarte aldri å svare på dette. Med 30-20 på måltavla ved kampslutt viste fasiten at jentene fra Romerike hadde vært hakket bedre enn sin eliteseriemotstander.

-Det var en takknemlig oppgave å stå bak forsvarsmuren vår. De var virkelig ute i krigen, forteller målvakt Cecilia Hjellnes som også fikk bestemannspremien etter kampen.

Et verdig punktum på hjemmebane for O’Sullivan
For Michael O’Sullivan ble det en kveld med mange følelser. I åtte år har han vært hovedtrener for Rælingens håndballkvinner. I sin siste hjemmekamp leverte laget en storartet kamp. -Jentene var lojale til kampplanen. Forsvaret var i toppklasse og fremover spilte de på hele registeret. Uansett utfall i returoppgjøret ble dette en verdig avslutning på hjemmebane for min del. Jeg kan love at vi skal innta angrepsposisjon i bortekampen på søndag, sier Michael.

Michael O’Sullivan

Returkampen spilles i Åsenhallen søndag 29.april kl.18:00 og vises på handballtv.com

Deilig 👍👍👍 Kjempekamp av RHK. Solid seier i første av to kvalik-kamper mot Sola. Fortsatt en jobb å gjøre i returoppgjøret, men det er lov å suge på karamellen i kveld. Hør hva Andrea og Cecilia sier etter kampen #HeiaRHK #NoGutsNoGlory

Posted by Rælingen HK on Wednesday, 25 April 2018

Kampfakta
Rælingen–Sola 30–20 (16–10)
Mål RHK: Andrea Hanssen 8 (2), Lene Pettersson Heiberg 5, Anniken Wollik 4, Susann Nybo 4, Julie Jacobsen 3 (1), Karina Selland 2, Karoline Strømberg 2, Kaja Kristensen 1 og Frida Haug Hoel 1
Toppscorer Sola: Tonje Nøstvold 8 (5)
Utvisninger: Rælingen 4×2 min. Sola 3×2 min.
Dommere: Jørgen Jørstad og Sondre Liltvedt