Frida Haug Hoel – Vi fikk vist oss frem fra den siden som vi absolutt har lyst til å fremstå – Ravens
Frida Haug Hoel, Romerike Ravens

Frida Haug Hoel – Vi fikk vist oss frem fra den siden som vi absolutt har lyst til å fremstå

Romerike har variert i prestasjonene denne sesongen, men mot Molde i den siste serierunden klaffet det meste.  Sjumålsseier over en medaljekandidat smakte godt og for første gang var det Frida Haug Hoel og lagvenninnene som kunne feire ved kampslutt etter å ha spilt mot Romsdalingene. 

– Det var veldig kult, jeg har aldri vært med å slå Molde før, forteller Frida Haug Hoel (24). – Vi har hatt ganske mange dårlige opplevelser med å reise opp dit og spille kamp. 

Foto: Lima Foto

– Vi hadde en utrolig bra opplading til den kampen, alle var på i forberedelsene og på trening, vi hadde en solid plan på hva vi skulle gjøre.  Vi dro til Molde en dag før for å få bedre tid til å forberede oss til kampen.  Alle hadde en ro over seg samtidig som vi hadde sykt lyst til å vise at vi kan slå dette laget også. 

– Vi går ut på banen og gjør akkurat det vi skal ut ifra kampplanen og klarer å beholde roen når vi begynner å lede der, for da har vi hatt en tendens til å bli litt stresset, som kanskje har gjort at vi har spilt uavgjort og også tapt. Det var en veldig god kamp av oss, oppsummerer høyrebacken fornøyd.


Blir det malen for Romerike resten av sesongen?

– Moldekampen viser det vi hele tiden har jobbet med på treninger, og det at alle skal være mer engasjert i kampforberedelser.  Jeg følte at vi fikk vist oss frem fra den siden som vi absolutt har lyst til å fremstå, så jeg tenker at det ikke er noen grunn til at vi ikke skal fortsette med det, smiler Haug Hoel. 

Etter halvspilt sesong ligger Romerike på sjetteplass etter 5 seire, 1 uavgjort og fem tap.  Frida Haug Hoel har bidratt med 41 scoringer.

– Jeg synes at vi har svingt i prestasjonene.  Vi har hatt noen sterke kamper og noen kamper vi hadde forventet at vi skulle tatt med oss poeng i, men som vi ikke gjorde.  Likevel synes jeg at vi hele tiden tar steg treningsmessig.  Og det viser seg, i hvert fall i de kampene vi har spilt etter jul.  Vi må jobbe for å bli mer stabile, det er en jevn liga i år så det blir viktig å ta med seg de poengene man kan. Romerike har vist seg fra sin beste side i flere kamper og har knallsterke seire over blant andre Molde, Fana og Larvik.  I de kampene har spillerne fulgt kampplanen, lagledelsen har rullert godt på laget og fått frem styrkene til spillerne i spillet. 

– Vi forbereder oss godt til hver kamp, men jeg føler at spesielt i de kampene hvor vi har tatt poeng, så har det vært tydelig hva avtalene er og hva hver enkelt skal gjøre.  Jeg føler vi går inn med en innstilling om at dette skal vi klare, alle følger arbeidsoppgavene sine og vi beholder roen i større grad enn i de andre kampene.  Vi kommer inn med senkede skuldre, jobber som et lag og griper den muligheten som ligger foran oss, forklarer hun. 


Romerike har også spilt kamper de ikke er like fornøyde med.  Det ble klare tap både mot Aker og Fredrikstad.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er kamper hvor vi gjerne skulle hatt med oss poeng.  Det er de kampene som fortsatt irriterer oss litt.  Og da kanskje aller mest på grunn av at vi faller såpass av at vi taper med en god del mål, som er skuffende.  Men samtidig er det ingen krise å ha gått på de tapene, men siden ligaen er så jevn som den er så skulle vi gjerne hatt med oss poeng fra de kampene også. 


Frida Haug Hoel spiller sin åttende sesong i Rælingen/Romerike og har vært i klubben siden 2015/16-sesongen.  Hun hadde en toårskontrakt og valgte ikke å benytte klausulen om at hun kunne bytte klubb etter denne sesongen.  Hun fortsetter dermed minst en sesong til i Romerike, frem til 2024.

– Jeg er en spiller som setter trygghet og tillit veldig høyt.  Samtidig er jeg med på et samlende prosjekt her på Romerike og vi har et så bra lag at det føltes feil å forlate det.


I høst fikk Frida Haug Hoel en gledelig overraskelse da hun ble tatt ut til samling med rekruttlandslaget 27. oktober – 4. november 2022.  Hun har ikke vært på samlinger med landslaget siden hun var en del av LK98.  Rekruttene deltok i Cheb-turneringen i Tsjekkia og Frida fikk igjen oppleve å spille med flagget på brystet.

– Det var veldig gøy, jeg hadde ikke forventet at jeg skulle dra på samling, så det kom som en overraskelse.  Selvfølgelig, det var kjempekult å være med på en trenings- og kampsamling.  Det er lærerikt å spille med andre enn de man spiller med hver dag ellers.  Absolutt veldig kult, sier hun ivrig.

– Det var litt ekstra kult å spille kamper, det er lenge siden jeg hadde spilt med landslagsdrakta på meg, det var spesielt. 


Fikk du en boost?

– Det var en bekreftelse at man gjør noe riktig i det treningsarbeidet man legger ned.  Det gir en motivasjon til å trene og utvikle seg.  Helt klart. 

– Samtidig legger jeg vekt på at jeg skal synes at håndball er gøy og jeg har hele tiden sagt at jeg spiller håndball så lenge jeg ser at jeg utvikler meg og synes det er gøy, og så er alt annet en bonus.  Men at det gir motivasjon til å fortsette, det er det ikke noen tvil om, sier Frida Haug Hoel avslutningsvis.