God kamp ble ikke belønnet med poeng – Ravens
Vilde Byberg Smedstad, Rælingen

God kamp ble ikke belønnet med poeng

Rælingen hevet seg etter å ha åpnet svakt de første ti minuttene mot medaljejagende Tertnes. Kampen ble både spennende og intens, men Bergenserne trakk tilslutt det lengste strået.

Hevet seg etter svak start
Med 0-3 i protokollen etter fem minutter fikk gjestene det enkelt i starten. De straffet RHK direkte på tre personlige feil i angrep. Etterhvert kjempet RHK jeg inn i kampen, og fant ut av gjestenes offensive forsvarsspill.  I det 25. minutt kontret Susann Nybo inn 12-12, og RHK var ajour for første gang i kampen. Etter hvilen hadde RHK igjen en svak start på omgangen. Ved førti spilte minutter var Tertnes fire mål foran. Resten av omgangen ble et eneste jag for Rælingen. De kjempet innbitt for å komme ajour, men det holdt ikke. Romerikslaget måtte svelge 23-25 tap mot Tertnes

Frida Haug Hoel spilte en god kamp og ble belønnet med bestemannspremie

Flere tok ansvar
Bakerst hadde RHK et meget godt målvaktspar i Vilde Byberg Smedstad og Victoria Bakken. Sistnevnte har blitt for straffespesialist å regne og har en solid redningsprosent på skudd fra sjumetersmerket. Vilde stod som en toppmålvakt i store deler av kampen, og den unge keeperen viste hvilket potensiale hun har inne. Kampens store spiller ble likevel en utespiller. På høyrebacken var Frida Haug Hoel meget solid. -Det ble bedre etterhvert, og når vi ble mer direkte på mål fikk vi betalt i scoringer, forteller storskytteren.

Herlig innsats mot medaljejagende Tertnes. Jentene måtte tåle et knepent 23-25 tap mot Bergenslaget, men i kveld var det mye positivt å bygge videre på. Hør banens beste Frida Haug Hoel sin oppsummering etter kampen 👍#HeiaRHK #NoGutsNoGlory

Posted by Rælingen HK on Sunday, 13 January 2019

-Vi gjør en god figur
Trener Daniel Birkelund var fornøyd med prestasjonene til sine disipler, men skulle gjerne sett at poengene ble igjen i Marikollhallen. -Vi får en litt dårlig start, men finner etterhvert roen. Vi blir dessverre jagende i siste delen av kampen og manglet det siste lille for å få seieren. Totaltsett gjør vi en god figur. Forsvar og målvaktspillet var veldig bra, sier Birkelund.

Allerede førstkommende onsdag skal Rælingen ut i kamp igjen. Da venter Skrim i Kongsberg. Kampen streames på Amedias kanaler, inkludert Romerikes Blad.