Ingen bryllupsfest – Ravens

Ingen bryllupsfest

Hun topper adelskalenderen i klubben og har spilt mer enn 200 kamper for Rælingens A-lag. Håndballsesongen fikk en brå slutt og bryllupsfesten ble avlyst, men nå ser Karoline Strømberg frem til ny sesong og spill i Rema 1000-ligaen.

Mange gode minner
27-åringen har mange gode opplevelser på håndballbanen og samler gjerne på flere.
-Resultater er jo gjerne ferskvare. Likevel er det enkelte ting man husker bedre. På topplista kommer nok kvalifiseringskampene til eliteserien våren 2018 mot Sola. Det var gøy å se kampene i reprise på facebook. Ellers er det å spille god håndball for fulle tribuner veldig motiverende, og da husker jeg nok best at vi hadde et stjernespekket Larviklag i knestående i Skedsmohallen vinteren 2016. Ellers kommer jeg ikke utenom å vinne Partillecup som juniorspiller foran et par tusen mennesker i Scandinavium, forteller Karoline.

Gode håndballminner. Jubel etter opprykkskampene mot Sola høsten 2018 henger høyt

– Å spille en godt i kamp nr.200 for klubben var stas
Du nevner de største oppturene i karrieren. Hva tenker du om inneværende sesong? –Det ble jo en sesong der vi varierte i prestasjonene. Vi følte at forberedelsene var gode og at vi stilte forberedt med en solid spillerstall. Vi fikk likevel en tøff høst. Den største nedturen var å tape med ett mål mot Fjellhammer i Lørenskoghallen før jul. Likevel må jeg si at det er utrolig gøy å spille sånne kamper. Det var fulle tribuner, spenning til siste sekund og vi var to lag som kjempa for seieren. Dessverre endte det med tap, og da blir det ekstra bittert. Men om vi hadde snudd på det, og det hadde vært en kamp vi vant, da ville sikkert det vært det beste minnet. For egen del ble bortekampen mot Førde ekstra morsom. Å spille en godt i kamp nr.200 for klubben var stas. Vi red på en god bølge i januar og februar med mange deilige seire, fortsette klubbveteranen.

Laget har en tydelig spillestil
Det er fem spillere tilbake i stallen fra høsten 2015 da Rælingen rykket opp til eliteserien for første gang. Er det noen forskjell på da og nå for laget og klubben?  -Vi har tatt flere steg som klubb gjennom å etablere oss på toppnivå. Vi har jo beholdt mye av det som er typisk Rælingen i laget hele veien. Selv med utskiftinger i troppen har vi hele tiden holdt på et tøft, aggressivt forsvar og et farlig ankomstspill. For meg som har vært med stort sett hele tiden flyter det liksom litt i hverandre. Vi har hatt og har mange herlige personligheter og spillertyper, og selv om jeg ikke har spilt på så mange forskjellige lag i min karrière, har jeg på en annen måte likevel det, og har lært mye av de ulike lagvenninnene og trenerne jeg har hatt opp gjennom sesongene i klubben.

Selv med utskiftinger i troppen har vi hele tiden holdt på et tøft, aggressivt forsvar og et farlig ankomstspill.

Karoline Strømberg

CrossFit-inspirert egentrening
Seriespillet fikk en brå slutt, og spillerne har ikke hatt organisert trening. -Det har vært en veldig annerledes hverdag. Jeg jobber som lærer og har hjemmekontor, samtidig er det ingen felles håndballøkter. Jeg savner å se jentene og trene sammen som lag. Treningsmessig har jeg brukt tiden til å teste ut ulike økter med egen kroppsvekt, flere av dem CrossFit-inspirerte, og jeg har vært mye ute i Rælingsskogen. Her har jeg hatt en del løpeøkter alene, gått turer med de nærmeste og overnatter noen netter ute. Nå har jeg fått meg egen vektstang og vektskiver til, så nå er det mulig å trene litt tyngre styrke. Det har jeg savnet de siste ukene.

Har blitt sterkere fysisk og mentalt
Hva er det viktigste du har utviklet deg på gjennom de siste sesongene og hva tenker du blir dine fokusområder fremover? -Jeg har blitt sterkere fysisk, men også mentalt. Jeg er mer tålmodig og uredd i spillet enn det jeg var før, og kjenner mine egne styrker og svakheter bedre. Det er jo alltid mer å jobbe med for å bli enda bedre. Jeg har fortsatt noe å hente på styrke og eksplosivitet, spesielt i forhold til spenst og eksplosivitet i fintebevegelsene. I tillegg jobber jeg med å bruke håndleddet for å få mer snert i skuddet. Jeg ønsker også å bruke mer tid på video og diskusjoner med medspillere for å bli flinkere til å vurdere valgsituasjoner i angrepsspillet.

Rælingens nye hovedtrener Ane Mällberg skryter av veteranen. -Karoline er en stor trygghet i laget og gruppa. Hun er flink til å inkludere andre og er et veldig godt forbilde, lojal og kriger alltid for laget. Vi er veldig glade for at hun er med oss videre, sier Mällberg

Lektor og håndballspiller
Til daglig kombinerer Karoline topphåndballen med jobb som lektor på Hammer ungdomsskole. -Det kan være ganske utfordrende i perioder og det er selvfølgelig ikke alltid optimalt, men jeg har funnet min måte å få det til på. Jeg trives veldig godt som lærer i tillegg til håndballspiller, og jeg har en arbeidsgiver som er godt kjent med min situasjon. Det jeg må jobbe litt ekstra med, er å finne tid til restitusjon mellom alle gjøremålene i løpet av en dag. Vanligvis går jeg veldig mye i løpet av en arbeidsdag og merker det på beina, men nå med hjemmeskole er jo dette annerledes.

Les også: -Skulle ønske det var annerledes (Romerikes Blad 15.sept. 2019)

Bryllupet ble avlyst
Korona-situasjonen påvirket både håndball, jobb og sommerens aktiviteter for Rælingsjenta. –Jeg skulle egentlig gifte meg og ha feiring på en gård langs Mjøsa, på bryllupsreise til Italia og til Kroatia med familien. Nå er alt dette avlyst og vi tenker på andre løsninger. Det ser ut som det blir mange turer i skog og mark, og vi vil reise litt rundt og oppleve flotte Norge, avslutter Karoline som håper at seriestarten i håndball starter som opprinnelig planlagt i månedsskiftet august-september

Adelskalenderen (spillere med mer enn 100 kamper) KAMPER
1) Karoline Kommedal Strømberg (2008 – )204
2) Cecilia Tærud Hjellnes (2007 – 2019)192
3) Kine Sundby (2010 – 2017)175
4) Andrea Hanssen (2012 – 2019) 168
5) Åse Karin Johannessen (2004 – 2010) 166
6) Karina Selland (2013 – )139
7) Leila Laksiri (2010 – 2017)138
8) Frida Haug Hoel (2015 – )122
9) Marianne Fuglstad (2007 – 2016)118
10) Anniken Wollik (2015 – )114
11) Ida Buset Doornbos (2010 – 2016)103
11) Madeleine Sennerud Moen (2005 -2010)103

Siste nyheter: