-Jeg ønsker å være en bidragsyter – Ravens
Rikke Østigård, Rælingen

-Jeg ønsker å være en bidragsyter

Rikke Skiri Østigård forlenger sin avtale med RHK og er dermed klar for satsing de neste to årene i klubben. Romsdalsjenta har ambisjoner om å ta nye steg med laget.

Havregrøt, trening og studier
Den snart 22 år gamle jenta kommer fra Åndalsnes og flyttet i fjor sommer til Østlandet for å kombinere håndballen med studier. Som så mange andre idrettsutøvere starter hun dagen tidlig, og helst med en porsjon havregrøt før styrketreningsøkt og studier. –Logistikken går bra. Jeg trives med et liv der jeg har god struktur. Hverdagen er slik at jeg som regel rekker hjem og får laget middag før jeg skal på håndballtrening med jentene. Dagene kan bli litt korte og ideelt sett burde man hatt litt mer tid til restitusjon.

Suksess i ung alder
Rikke kommer fra en idrettsfamilie. Hadde hun ikke blitt håndballspiller er hun klar på at det hadde blitt fotball. Balltalentet er toneangivende når jentene blir belønnet med noen minutter fotball på trening. På håndballbanen gjorde hun seg tidlig bemerket. –Det var en stor opplevelse å vinne Bringserien som 16-åring og fantastisk å få debuten på LK-96 landslaget, sier Rikke. Alt gikk ikke helt etter planen, for karrieren fikk en bråstopp med et skadeavbrekk på to år.   –Det var en tøff tid. Å komme tilbake til eliteseriespill med Molde for litt over ett år siden ble også et høydepunkt og viktig for motivasjonen.

En ny tid med klubbskifte
Sommeren 2018 lå det an til endringer i Molde. Sammen med mulighetene for å kombinere utdanning med håndball vurderte Rikke flere tilbud. Valget falt tilslutt på RHK. -Jeg ble veldig godt tatt imot i Rælingen. Det er en klubb som satser og som har mange unge talenter. Det er også et godt hardtarbeidende team rundt laget, fortsetter Rikke. Hun er klar på noen av utfordringene i en klubb som Rælingen der det jobbes med å øke profesjonaliseringen blant spillerne. -Det kan være utfordrende at alle spillerne på laget enten har jobb eller skole på fulltid. Det medfører at det kan være perioder hvor spillerne blir slitne og ikke får restituert nok.

LES OGSÅ: Østigård klar for Rælingen

Tegnet 2-årskontrakt
Rikke skrev i fjor sommer en 1+1 årskontrakt med RHK. Denne er nå forlenget med ytterliggere ett år. -Den viktigste årsaken for valget er at jeg ser potensiale i klubben til å videreutvikle meg. Jeg synes det er en veldig fin gjeng som jeg har lyst å spille med videre. Det blir også en fin mulighet til å påvirke utviklingen og bidra enda mer inn i laget og klubben.

God fysikk blir avgjørende
Rikke har klare meninger om hva som blir viktig for laget og henne selv for å oppnå gode resultater.
-Vi er et ungt lag, der en av forutsetningene blir å være godt trent. Det er ikke så mange rutinerte spillere. Det blir derfor viktig for oss å spille smart, ha god fysikk og fart i spillet vårt. For min egen del handler det om å være skadefri. Jeg må sørge for å legge opp tiden slik at jeg er mest mulig klar til hver kamp og får mulighet til å bidra med mine spisskompetanser, avslutter Rikke.