Julie Bøe Jacobsen etter ny korsbåndskade: -Jeg kommer tilbake – Ravens

Julie Bøe Jacobsen etter ny korsbåndskade: -Jeg kommer tilbake

Hun gledet seg til onsdagens cupkamp mot gamleklubben Rælingen, men en ny korsbåndskade setter Julie Bøe Jacobsen på sidelinjen. Hun har allerede fokus på å komme tilbake.

Verden raste sammen
I onsdagens Rema 1000-liga oppgjør mot Sola gikk det galt. – Jeg hadde stor fart i en kontring da kneet plutselig sviktet, og skjønte med en gang at dette var en smerte jeg hadde kjent tidligere. Akkurat da raste verden litt sammen og jeg var veldig lei meg, sier Julie. Det blir et stort tap for Byåsen, og Nittedalsjenta må etter operasjon starte på en ny opptreningsperiode.

Har hatt en stor rolle i laget
Julie har hatt to år med suksess i Trondheim. Hun har blitt en av bærebjelkene i laget og ble også stemt inn på «årets lag» i Rema 1000-ligaen forrige sesong. -Det har vært to veldig gode sesonger i Byåsen for min del, og følte jeg kom godt i gang denne sesongen også. Jeg har fått mye tillit og spilletid noe som har har gjort at jeg har tatt nye steg og utviklet meg som spiller. Jeg har hele tiden vært bevisst på ting jeg ønsker å bli bedre på og hatt fokus på disse områdene hver trening og kamp. Vi hadde store utskiftninger i laget fra min første sesong, og kollektivt synes jeg vi har tatt store steg. Og må si jeg er veldig stolt over bronsemedaljen vi tok i fjor.

Julie Bøe Jacobsen i aksjon for Rælingen mot Larvik sesongen 2015-16 (foto: Rælingen HK)

Skal bruke erfaring for å komme sterkere tilbake
Høsten 2015 ble fikk hun sitt gjennombrudd på øverste nivå i norsk håndball. I Rælingens første sesong i Grundigligaen ble hun bokstavelig talt kastet til ulvene. På et mesterlig vis fylte Julie playmakerrollen til den rutinerte Leila Laksiri som ble gravid. Så kom den første korsbåndskaden som hun brukte mer enn et år på å komme tilbake fra. I Rælingen bygget Julie seg opp igjen, fikk stadig mer spilletid og siktet seg inn mot landslaget. Skadesituasjonen hun nå har fått, har hun opplevd tidligere, så spørsmålet er hvordan Julie ser på et comeback. -Jeg tror det er en fordel at jeg har vært gjennom samme skade tidligere med tanke på at jeg vet hva som kreves for å komme sterkere tilbake. Jeg brukte mye tid på fysisk og mental trening. I tillegg så jeg på mye håndball når jeg ikke kunne spille selv. Dette bidro absolutt til at jeg følte jeg kom tilbake i en råere utgave av meg selv og er noe jeg vil ta med meg i den kommende opptreningsperioden. Ved siden av håndball og trening blir det viktig å bruke tid på det som gir meg energi og motivasjon.

Har stor tro på laget
-Byåsen har vunnet oppskriftsmessig mot Larvik og Oppsal, men har ikke vært i nærheten mot lag som ventes å være høyere opp på tabellen. Hva skal til for at laget kan kjempe om medaljer slik man gjorde forrige sesong? -Jeg tror det blir viktig for oss å være tålmodig nå i starten med tanke på at vi har vært uheldig med skade på flere spillere som var tiltenkt mye spilletid og hadde store roller i laget forrige sesong. Heldigvis har vi en veldig god og ung spillergruppe som vil ta mer ansvar og bli bedre for hver eneste kamp. Jeg har stor tro på laget vårt, også denne sesongen, avslutter Julie.

Alle i Rælingen ønsker Julie Bøe Jacobsen lykke til i opptreningsperioden og gleder oss til å se henne på håndballbanen igjen!