Kapteinsteamet: -Vi utfyller hverandre – Ravens

Kapteinsteamet: -Vi utfyller hverandre

Rælingens spillergruppe har en fin blanding aldersmessig og med mennesketyper som har skapt en god dynamikk. Også kapteinsteamet representerer ulikheter og forskjellige styrker. Sammen er de bindeleddet mellom trenerteamet og spillerne

I Rælingen har man hatt tradisjon for å ha kapteinsteam med tre spillere. Gjerne to med erfaring og en som er litt ferskere som tar utviklingstrinnene. Emma Holtet er den yngste. 20 åringen har tatt steg både i klubb- og landslagssammenheng. Sammen med Frida Haug Hoel (22) og Karoline Strømberg (27), utgjør trioen kapteinsteamet. I samtale med jentene fremkommer det at de har stor respekt for hverandre, og ser at egenskapene er utfyllende og totalt gir dem styrke. Slikt er spesielt nyttig i perioder der ting ikke alltid går på skinner.

Hvordan vurderer dere seriestarten? -Vi visste at det ville bli ett steg opp, og at det ville bli høyere nivå i alle kampene. Selv om vi nå kun står med to poeng etter seks kamper så synes jeg vi har hatt en god progresjon i treningsarbeidet og fått justert de tingene vi ikke har vært så fornøyd med. Vi ser at i de kampene hvor vi senker skuldrene og har fokus på våre oppgaver at vi spiller best, sier Frida.

Karoline supplerer: -Vi slet litt med å «holde» hele kampen i starten av sesongen. Til tross for dette, løftet vi oss litt etter litt på de områdene vi hadde fokus på. Dette viste vi jo i kampen mot Storhamar.

Hva betyr det for laget endelig å få betalt i en seier? Emma griper raskt ordet: -Å endelig få en seier, Det ga selvfølgelig mersmak og nå higer vi etter mer! Samtidig som det var viktig for gruppen, å få betalt for arbeidet vi legger ned.

Rælingsjentene støtter Rosa sløyfe-aksjonen med draktauksjon. Trykk på bildet for å komme til auksjonen.

Hva legger dere selv i rollen i å være en del av kapteinsteamet? -Det handler om å ta ansvar på og utenfor banen, tenke på lagets beste, og å gjøre det jeg kan for å være et godt forbilde innad og utad, sier Karoline.

Emma synes det er stas å være en del av teamet: -Jeg er den yngste og har på en måte den «minste» rollen, siden jeg er med for å lære. Samtidig synes jeg dette er en fin mulighet til å få kjenne på det å ha ansvar og være med på å ta ansvar. Dette er noe jeg liker ekstremt godt og en rolle jeg trives med. Karoline og Frida har vært med på dette i flere sesonger, og er mer rutinert enn meg. Jeg føler likevel at vi utfyller hverandre godt.

Frida mener det er viktig å gi av seg selv og ikke alltid ta alt så høytidelig.
-Jeg har også gått gradene i de sesongene i klubben. Det har vært perioder med mye spilletid, og særlig de første årene mye benkesliting. De erfaringene håper jeg også at andre kan dra nytte av. Men først og fremst vil jeg være en de andre i laget kan føle de er trygge på.

Hvordan er det med rollefordeling og styrkene dere til sammen har?
-Karoline er på mange måter bærebjelken i laget og den som har vært i klubben lengst. Hun har masse god erfaring og er en trygghet. Hun er også flink til å lytte og vise at hun er der for spillergruppa, sier Frida.

Veteranen svarer tydelig på styrkene hun ser i kollegaene: -Frida er reflektert og ser ofte «de enkle» løsningene når ting butter imot. Hun er god på å minne gjengen på hva vi er gode på og trekke frem positive ting vi kan forsterke. Emma sprer godt humør og har egenskapen at hun sier ifra når det kreves et høyere nivå på trening, noe vi trenger påminnelser om innimellom for at vi skal ligge på det nivået som kreves.

Hva skal til for å fortsette på̊ samme spor for laget, og er det områder som dere mener bør ha prioritet? -Det blir ekstremt viktig å være nøye på de små tingene. Vi kan ikke ta noen ting forgitt. Det krever kanskje mer av oss enn hva det gjør for topplagene. Vi må rett og slett jobbe for å være en 24 timers utøver og gi alt vi kan både på og utenfor banen, forteller Emma.

Frida mener laget fungerer best når skuldrene senkes og man ikke tenker for mye. -Vi må fortsette det arbeidet vi legger ned nå og ta steg for steg, med fokus på egne oppgaver både i forsvar og angrep.

Karoline nikker anerkjennende til sine kollegaer, og supplerer: -Vi er gode når vi står sammen i forsvar, er aggressive, leser spillet og hjelper hverandre. I angrepsspillet dreier det seg mye om å komme i fart på hverandres bevegelser.


Karoline Strømberg, 27 år

Veteran og hatt kapteinsrolle i mange av lagene hun har spilt på. Spiller i midtforsvaret og hovedsakelig venstre bakspiller i angrep. Link spillerprofil

Frida Haug Hoel, 22 år.

Har vært i kapteinsteamet i flere sesonger. Bekler høyre bakspillerposisjon. Hun har flere ungdoms- og juniorlandskamper. Link spillerprofil

Emma Holtet, 20 år

Ny i kapteinsteamet. Er linjespiller og innehar 3’er posisjon i midtforsvaret. Spiller på juniorlandslaget. Link spillerprofil

Siste nyheter: