Karoline Lund til VM – Ravens
Karoline Lund, Rælingen HK

Karoline Lund til VM

Karoline Lund har fått VM billett med ungdomslandslaget. Den 19.-31. juli spiller jentene U-VM i Slovakia. I puljespillet møter de Kazakhstan, Sør-Korea, Frankrike, Paraguay og Romania. Laget skal ha oppkjøring i Gøteborg 4.-8. juli der de deltar i European Open. Her skal de måle krefter mot Island, Montenegro, Romania og Sveits i de innledende kampene.

Stort å spille med flagget på brystet
Rælingsjenta har akkurat fylt 17 år. Forrige sesong fikk hun som førsteårs-senior spilletid i Grundigligaen og ble også tatt ut på Talentlaget for Lerøyserien 2015/16. -Å spille med flagget på brystet er selvfølgelig veldig stort. Det har lenge vært et mål for meg å spille VM, så det er utrolig gøy å få være med. Jeg gleder meg masse! Det blir viktig å gå inn i mesterskapet med lave skuldre og spille på det jeg er god på. Jeg ønsker å vise skudd-ferdighetene mine og ta ansvar i 3’er rollen forsvar, forklarer Karoline.

-Det er mange gode landslag i ungdomsklassen. Har laget satt seg en målsetting? -Norge har et mål om i alle fall å nå kvartfinale, men selvfølgelig ønsker vi å komme så langt som mulig. Vi har hatt noen veldig gode samlinger. I tillegg blir det viktig å bruke kampene i «European Open» godt.

Håndballens opp- og nedturer
Rælingen hadde med fire jenter på den siste samlingen for ungdomslandslaget. Stina Seline Strengenes og Frida Haug Hoel har jobbet tappert for å bli klare fra sine skader. Stina ble korsbåndskadet i april 2015. VM kom dessverre for tidlig for henne. Frida som også ble tatt ut i VM-troppen ble stoppet av det medisinske teamet rundt LK98. Skulderskaden hun pådro seg i slutten av sesongen sitter fremdeles godt og hun må derfor trene alternativt denne sommeren for å være klar til sesongstart. Verst gikk det for Julie Bøe Jacobsen som dessverre røk fremre korsbånd på siste treningsøkt med LK98. Det er selvfølgelig et stort tap både for RHK og LK98 og ikke minst Julie selv som var i ferd med å etablere seg i Grundigligaen og ble kåret til Årets nykommer i fjor. Etter alle disse nedturene var det en positiv nyhet at Karoline Lund får være med til VM.