Rælingen jubler for opprykk

Klare for eliteserien!

Rælingen innfridde selv om laget måtte tåle tap i returkampen mot Sola. Det ble noen nervepirrende sluttminutter, men RHK var best over to kamper og er dermed klare for eliteserien.

Sto imot presset
Med timålseier fra hjemmekampen hadde hvitrøyene skaffet seg et godt utgangspunkt. Det var to lag med veldig høyt spenningsnivå som entret parketten i Åsenhallen. Rælingen startet best, men det var ingen god angrepshåndball som ble servert av noen av lagene. Etter halvspilt 1.omgang stod stillingen 4-4. Før hvilen fikk hjemmelaget et par måls ledelse med seg i garderoben. Sola startet 2.omgang som en rakett. Det var mye innsats, og Rogalandslaget var presise og fikk etterhvert god uttelling. Rælingen slet på sin side med presisjonen og virket etterhvert preget av situasjonen.  Med syv måls ledelse og femten minutter igjen å spille kokte det i Åsenhallen. Sola fattet håp. Rælingen svarte og fikk seg et lite pusterom, men dramaet skulle komme tilbake. Det toppet seg med under minuttet igjen å spille. Tonje Nøstevold kunne øke ledelsen til ni mål på straffekast men skjøt utenfor. Rælingen rodde det hele i land og feiret opprykket på parketten, i garderoben og under hele hjemreisen.

Kunne ikke fått en bedre avslutning
-Det var fantastisk å klare dette. Det ble en skikkelig utladning. Jeg tror ikke vi skal bruke mye tid på statistikk og analyse etter denne kampen, men bare nyte at vi var best totalt sett, forteller Andrea Hanssen. Rælingslaget skal samles i Lillestrøm mandag for å feire sesongen og markere Michael O’Sullivans åtte fantastiske år i klubben. -Det er mange følelser nå. Vi klarte målsettingen og jeg kunne ikke fått en bedre avslutning, sier O’Sullivan

Se de siste sekundene fra kampen i video under:

Jaaaaa!!!! Vi er i eliteserien. For et drama! Ikke gått for svake hjerter #HeiaRHK #NoGutsNoGlory

Posted by Rælingen HK on Sunday, 29 April 2018

Kampfakta

Sola – Rælingen 25–17 (12–10), totalt 45-47
Mål: Andrea Hanssen 7, Julie Jacobsen 6, Lene P. Heiberg 1, Anniken Wollik 1, Kristine Helberg 1, Stina Strengenes 1.
Toppscorer Sola: Kristiane Knutsen 7.
Utvisninger: Sola 3×2 min. Rælingen: 3×2 min.
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen.