Klart for samba-håndball i Rælingen – Ravens
Tainara Luna Goncalves, Rælingen HK

Klart for samba-håndball i Rælingen

RHK har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med signeringen av sin brasilianske spiller. Nå er det klart. Tainara Luna Goncalves har undertegnet kontrakt til og med sesongen 2016/17 og forventes spilleklar 3.januar mot Byåsen.

– Jeg ønsker å utvikle meg som håndballspiller. Selv om jeg har spilt håndball i mange år har jeg fortsatt mye å lære. I Norge har dere sterke tradisjoner og er kjent for gode trenere og håndballmiljøer, så dette gleder jeg meg til, forteller 27 åringen.

Vant det nasjonale mesterskapet
Brasilianeren kommer til Norge 16.desember. Sesongen i Sør-Amerika starter på våren og avsluttes i slutten av november. Tainara ble toppscorer og matchvinner i den Brasilianske sluttspillfinalen der hennes lag Metodista gikk til topps.

Landslagsaktuell
Tainara har også et opphold i spansk håndball, men det var først etter forrige sesong hun ble oppdaget av landslaget. Hun har blitt en nøkkelspiller for mesterlaget Metodista, og i sommer deltok hun i mesterskap i Sør-Korea for universitetslandslaget. Hennes opptreden gikk ikke upåaktet hen. Brasils landslagssjef Morten Soubak tok henne med på A-landslagets samling i Spania i oktober hvor også landets europeiske proffer deltok. Tainara legger ikke skjul på landslagsambisjonene, men erkjenner at nåløyet er trangt. Hun er likevel veldig fornøyd med å være en del av Brasils bruttotropp i VM (Red.anm.: Betyr at hun kan kalles inn ved behov).
– Målet er at oppholdet i Norge skal bidra til å utvikle meg. Blir jeg god nok håper jeg at landslagsledelsen gir meg mulighet i fremtiden

Jobbet hardt for å forsterke laget
Rælingen har siden i sommer jobbet med å forsterke laget. Klubben legger ikke skjul på at dette har vært en utfordrende oppgave.
– Vi har brukt mye tid på dette. Mange muligheter er vurdert. Vi har sett på Tainara siden midten av september, og får en person med både god håndball- og livserfaring. Hun er er en meget god skytter og flink til å finne sine medspillere. Med sin meget sterke fysikk mener vi Tainara vil passe godt inn i våre ambisjoner om også å bli enda bedre i den defensive delen av spillet, forteller sportssjef Svein Strømberg.