Kristin Eskerud: -Testing er en motivasjonsfaktor – Ravens
Kristin Eskerud ga alt i beep-testen

Kristin Eskerud: -Testing er en motivasjonsfaktor

Ravens har gjennomført sine første fellesøkter etter ferien. I tillegg ble det oppfølgingstester for å få bekreftelser på hvor spillerne står fysisk.

Kristin Eskerud har ikke ligget på latsiden i sommer. Nannestadjenta er veldig fornøyd med opplegg og ikke minst kravene som ble stilt av Jan-Andreas Fosnæs (helse- og fysisk ansvarlig) for egentreningsperioden.

-Å ha sommerferie er alltid deilig. Det er fint å ha fokus på andre ting enn håndball. Trene på morgningen og ha resten av dagen fri. Det er en periode med gode mulighet til å se familie, venner, reise og ha mer eierskap til egen timeplan, sier Eskerud.

kristin Eskerud, Romerike Ravens

Forsvarsklippen gledet seg over å se lagvenninnene etter tre friuker.

-Etter et avbrekk er det fint å kjenne på lysten til å gå på håndballtrening og trene sammen med noen igjen. Kroppen er alltid litt stiv og støl, men det går seg til. Vi har uansett hatt gode treninger nå, og har allerede begynt å spisse det inn mot kamptrening noe jeg synes er veldig positivt.

Les også: Eskerud i Ravens til 2025. -Jeg har lært hvor brutalt det kan være

Etter å ha gitt alt i den berømte beep-testen er det fristene å spørre henne om hva som rører seg i hodet.

-Det er en relativt kort kondisjonstest. I den siste fasen dreier det seg om å tåle smerten når man presser seg selv. For meg er det følelsen i forkant som er verst. Du blir sliten uansett hvor bra form du er. Etterpå er det en befriende følelse, spesielt dersom det fikk bra.

For Eskerud, de andre spillerne og trenerne, er testing viktig for å vite hvor man står fysisk og få bekreftelser på riktig trening.

-For meg er det en motivasjonsfaktor spesielt hvis man bruker testene til å se framgang. Slik vi har gjort nå ved test før sommeren og etter. Samtidig er det en konkurranse mot seg selv hele tiden, og du ser om treningen du gjør faktisk gir resultater. Uansett er det den daglige håndballspesifikke treningen som er det viktigste og den virkelige testen er kampene.

Les også: Slik blir oppkjøringen til seriestarten

På søndag reiser Ravens til Viborg. Her blir det treninger og kamper mot internasjonal elitemotstand. Ungdomsturneringen Generation handball har lagt til rette for å samle elitelag på treningsleir sammen med den internasjonale cupen. Hovedtrener Ane Mällberg er i perioden opptatt med landslagsoppdrag. I Danmark er det den nyansatte spillerutvikleren Kristian Bliznac som sammen med målvakt-trener Geir Mällberg som leder laget på trening og i kamp.

-Vi har vært i Generation flere ganger. Det er alltid en morsom opplevelse. Det minner om å dra på håndballcup, noe man ikke får oppleve så mye av når man blir eldre. Opplegget er veldig bra, og morsomt å se hvor mye liv og røre håndball kan skape. For laget sin del blir det viktig å utnytte den gode muligheten for kamptrening. Vi har fått inn noen nye spillere og systemer så blir fint å få litt tid til å få det på plass. At laget er samlet på et sted gir også muligheter til å bygge samhold og gjøre ting sammen som vi ellers ikke får mye tid til i en travel hverdag, avslutter Eskerud.