Lånes ut til Fjellhammer – Ravens

Lånes ut til Fjellhammer

Shannen Sanchutha Jeiharan (Sanchu) lånes ut til Fjellhammer kommende sesong. Venstrekanten får dermed større sjanse for å få verdifull spilletid. Samtidig blir muligheten for snarlig retur ivaretatt gjennom en avtale mellom klubbene.

Sanchu kom fra partnerklubben Nit-Hak inn i Rælingens elitelag som hospitant for to år siden. Da fikk hun også gleden av å spille på J20-laget som tok NM-sølv. Inneværende sesong har 21-åringen vært fast inventar i stallen. Hun har vært med på 8 kamper i Rema 1000-ligaen der det har blitt begrenset med spilletid.

Trenerteamet har evaluert og hatt dialog med kantspilleren som mest av alt ønsket fortsatt mulighet for eliteseriespill. Den korteste veien til dette ble vurdert som spill i 1.divisjon kommende sesong. Sammen har man jobbet for å skape en utlånsavtale med en klubb der disse mulighetene forelå. -Vi har tro på Sanchu, men neste sesong står det to foran henne og hun er i en alder og har et nivå der spill på høyere nivå enn vårt eget rekruttlag er nødvendig for å sikre henne ønsket utvikling. Vi er veldig fornøyd med å ha skapt en god løsning der vi har mulighet til å hente henne tilbake ved behov, sier Ane Mällberg.

Det viktigste jeg tar med meg er nok det å ha fokus på det man kan gjøre noe med

Shannen Sanchutha Jeiharan (Sanchu)

Sanchu mener de to siste årene har gitt henne balast og mye læring. -Det viktigste jeg tar med meg er nok det å ha fokus på det man kan gjøre noe med. Det har vært en annerledes sesong, og jeg synes trenerne har vært gode på å få oss til å fokusere på det positive vi kan få ut av en karantene eller en nedstenging. Vi har kommet styrket ut av de periodene, og det skal trenerne våre ha mye ære for. Det har jo også blitt mindre spilletid på meg enn det jeg forventet, men gjennom samtaler med Michael O’Sullivan, hvor vi bl.a. har sett på videoklipp, har jeg fått tilbakemeldinger på det jeg kan forbedre. Det har gjort at jeg har hatt en fin utvikling denne sesongen. Sånn sett sitter jeg igjen med mye selv om det har vært lite kamptrening.

Sanchu hadde en stor opplevelse da hun spilte NM-J20 finale i Spektrum i desember 2019

21-åringen uttrykker at hun trives veldig godt i RHK med en god treningshverdag der nivået har vært høyt på treningene. -Jeg hadde egentlig ikke lyst til å forlate gjengen, men følte veldig på det at jeg trengte mer spilletid for utviklingen min videre. Etter samtale med Ane og Michael ble vi enige om en utlånsmulighet, og Ane satte meg i kontakt med klubber som var interesserte. Valget falt til slutt på Fjellhamar fordi jeg har fått et godt inntrykk av Tom Fokstuen og filosofien hans (Red.anm.: Kom fra Rælingen som trener for rekrutt og overtok som hovedtrener i Fjellhammer desember 2020). I tillegg har jeg kjennskap til noen av jentene fra før. Jeg tror det er en god match for meg å dra dit. Jeg håper å kunne bidra med mine spisskompetanser og få vist hva som bor i meg. Det har jeg ikke fått gjort i Rælingen, så det er absolutt målet å være med på å bidra til at Fjellhamar gjør det bra i 1.divisjon. Derfor gleder jeg meg til å fortsette å jobbe videre på det jeg har gjort i Rælingen og bruke det i kamp slik at jeg kan bli enda bedre. Jeg er takknemlig for tiden jeg har vært i Rælingen. Her har jeg har blitt kjent med en helt fantastisk gjeng med jenter og har trivdes veldig. Det blir trist å ikke spille kamper med dem neste sesong, avslutter Sanchu.