Luke 13: -Jeg har møtt mange rause folk i 2020 – Ravens

Luke 13: -Jeg har møtt mange rause folk i 2020

I årets julekalender presenterer vi våre spillere og trenere gjennom et lite intervju med spørsmål relatert til jula. Her blir det både «fun facts» og litt om verdiene som følger med høytiden.

Luke 13, Astrid Mjøen Holstad
13.desember

Hva betyr jula for deg?
– Jula betyr familiekos, varme, god mat og uteaktiviteter.

Beste minne med jula
– Frokost hos besteforeldrene mine 1.juledag var alltid noe jeg gledet meg masse til. Å stå opp, pynte seg litt for så å dra til de og vise frem noe fint jeg hadde fått. Her sto maten klar og alt virket så uanstrengt (selv om jeg nå skjønner hvor mye tid dette tar å stelle i stand). Jeg kunne spise meg så mett på nybakt brød med smør og hjemmelaget bringebærsyltetøy, at jeg lå langflat ut på gulvteppet resten av formiddagen. Da var jeg i himmelen.

Pepperkaker eller marsipan?
– Helt klart pepperkaker. Marsipan har jeg aldri likt og det er vanskelig å skjule skuffelsen om jeg for eksempel vinner mandelen i grøten og får marsipangris i premie.

Ribbe eller pinnekjøtt?
– Dette er vanskelig. Vi spiser alltid ribbe på julaften og har i de siste årene laget den italienske varianten porchetta. Det er helt nydelig. Som regel blir det pinnekjøtt og ingefærøl hos svigers 1.juledag, noe som også er et høydepunkt.

Risengrøt eller riskrem?
– Risengrøt, selv om vi alltid ender opp med riskrem… fordi det smaker mye bedre hvis man har med smør, da er det helt magisk 

Ekte juletre eller plasttre?
– Ekte juletre på grunn av den nydelige lukta. Vi har dessverre plasttre hjemme.

«Donald Duck og vennene hans» eller «Tre nøtter til Askepott»?
– Tre nøtter til Askepott fordi jeg hadde den på VHS som lita og digga den, rett og slett.

Hvit eller grønn jul?
– Grønn jul?? Hvis det ikke er snø i jula kan det liksågodt ikke komme snø i januar-mars heller, tenker jeg.

Beste julesang
– Kan fort gå lei av julesanger, men Destiny’s Child-8 Days of Christmas har jeg sunget med til i noen år nå.

Favoritt julefilm
– Askepott og Notting Hill.

Julen er ikke det samme uten……
– Dahls Julebrus.

Årets julegaveønske
– Nye joggesko, ullpledd som ikke loer og abonnement på kunzt.no.

En julehilsen til rhk supportere
– Noe jeg har tenkt på i det siste er takknemligheten min overfor alt jeg har nevnt over her. Alt av minner, god mat, en familie, kjæreste og venner å komme hjem til i jula. Jeg er heldig som får være mett, varm og trygg, men hvordan viser jeg takknemlighet? Og kan jeg bidra til at andre også føler seg like bra i denne tida vi nå går inn i?

Jeg har møtt mange rause folk i 2020 som gjerne deler erfaringer, kunnskap, glede og pågangsmot for å løfte de rundt seg opp. RHK-supporterne er selvfølgelig blant disse. Jeg vil bare si at vi ser dere og setter pris på dere! Hyggelige smil og lykkeønskninger før kamp, en trøstende kommentar etter et tap, gleden vi deler når vi vinner og tanken på at dere følger med, selv når hallen er stengt for publikum. Alt dette er med på å løfte oss opp. Håper å kunne se dere på tribunen i Marikollhallen på nyåret! Ha ei god jul.