Målsetting innen rekkevidde – Ravens
Michael O'Sullivan, Rælingen

Målsetting innen rekkevidde

Rælingen har hatt en resultatmessig tøff start på sesongen. Det er riktignok ikke spilt mer enn 8 serierunder i Grundigligaen, men med kun 1 poeng har laget behov for å bedre uttellingen.

-Vi har vist et solid forsvarspill
Michael O’Sullivan har jobbet med Rælingens lag gjennom flere sesonger. Et planmessig treningsarbeid har løftet laget til øverste nivå. Utfordringene og oppgavene har gjennom årene blitt løst gjennom nøysomt arbeid. -Om vi utelukkende ser på plasseringen på tabellen kan det se ut som vi ikke har lykkes denne høsten, gitt de målene vi har satt oss. Og det er riktig, men vi ligger ikke veldig langt bak målsettingen. Det er 4 poeng opp til en 8 plass, som vi oppnådde i fjor. Om vi bytter ut vår historiske kvartfinale etter 12 måls seier mot Gjerpen, med 2 poeng til i seriespillet, vil jeg si at vi var på pari, forteller O’Sullivan.

Hvorfor har det vært utfordrende? -Det ble flere endringer i laget fra sist sesong enn det vi ønsket oss. Christina O’Sullivan (måtte gi seg pga skader), Julie Bø Jacobsen (korsbåndskadet i juni), Sara Blankenvoort (kneskadet) og Kathrine Hjelmeland (la opp grunnet jobb). I tillegg har Andrea Hanssen vært ute med kyssesyken i høst. Marginene er små og rollene skal besettes av spillere som må trenes opp til å løse oppgavene.

Hva har laget lykkes med? -Som lag er vi nå like gode som på samme tid i fjor. Denne høsten vurderer jeg nivået til de 4-5 svakeste lagene i Grundigligaen til å ha vært litt høyere. Mange av våre spillere har tatt steg, noen store steg. Viktig, men ikke så synlig er den utviklingen som juniorene våre tar hver uke. Deler av spillet holder veldig godt nivå. Ser vi på baklengsmål holder vi en 5-6 plass. Forsvaret har vært veldig solid.

Muligheter og fokus videre
RHK har hatt kontringer som varemerke, noe laget ikke har lykkes like godt med så langt. Hva må til for å få flere scoringer? -Kontringsspillet har et potensiale, spesielt med tanke på hvor gode vi er bakover på banen. I tillegg har vi fokus på å styre grunnspillet vårt mer slik at rett kompetanse kommer på riktig sted.  Vi jobber med mer nøyaktighet og ikke minst økt fokus på å gjøre hverandre gode, avslutter O’Sullivan

Rælingen spiller sin neste kamp onsdag 4.januar kl.18:30 mot Byåsen i Marikollhallen.