Flint Tønsberg-Rælingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale – Ravens

Flint Tønsberg-Rælingen, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale

I Rælingen ser man frem til å måle krefter mot den største favoritten i 1.divisjon. Flint Tønsberg har startet sesongen på en sterk måte og er så langt ubeseiret.

Sikter mot toppen
Daniel Birkelund har god oversikt over motstanderne som laget møter i seriespillet. -Flint har en veldig sterk førsteoppstilling og virker å ha tydelig rollefordeling mellom spillerne. Trener Tonje Larsen har også, ikke uventet, klart å skru sammen et godt organisert 6:0-forsvar, sier Rælingens hovedtrener.

Laget fra Tønsberg er på vei tilbake mot toppen i norsk kvinnehåndball. Etter nedrykket fra Postenligaen (eliteserien) sesongen 2013/14 har klubben hatt noen tunge år. På onsdag imponerte de ved å slå ut Aker Topphåndball fra cupen og bekreftet at de er på full fart tilbake. -I cupkampen viste de jo at de på sitt beste matcher det nedre sjiktet i eliteserien. Jeg tror vel kanskje at stallen er såpass tynn at det ville blitt en tøff sesong hvis de allerede skulle spilt mot de beste uke etter uke denne sesongen. At de er i ferd med å bygge opp et lag som har potensial til å over tid etablere Flint på det øverste nivået igjen er det likevel ingen tvil om, fortsetter Birkelund.

Ser fremgang
Rælingen var mellomfornøyde etter cuptapet mot Tertnes. I serien står laget med en seier og to uavgjorte kamper. I forhold til treningsarbeidet jobbes det fortsatt hardt for å finne mer stabilitet i spillet.

Daniel Birkelund er optimistisk og ser gode tendenser. -Jentene viser god mentalitet, både på trening og i kamp. Det er et godt tegn at vi ser fremgang på de tingene vi prioriterer. På vårt beste scorer vi mye mål og spiller veldig fin kollektiv håndball. Det ser riktig fint ut i perioder, men vi trenger mer stabilitet og trygghet i forsvar- og målvaktsspillet. Det er sluttsummen på kassalappen som teller… og den har foreløpig ikke vært i tråd med målene våre, avslutter Birkelund.