Rælingen-Fjellhammer, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale – Ravens

Rælingen-Fjellhammer, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale

Lokaloppgjørene mot Fjellhammer er blant høydepunktene i sesongen for mange av spillerne og supporterne. I høstens bortekamp kladdet det for Rælingen etter en god start, så det er en revansjesugen RHK-gjeng som gleder seg til å ta imot de grønnkledde naboene.

Stang inn og stang ut
Fjellhammer var i flytsonen før jul, men fikk en tyngre periode på nyåret. Etter trenerbyttet har de vunnet to kamper sine to siste kamper.  -Jeg anser det som litt tilfeldig at resultatene har variert endel for Fjellhammer. De hadde mye «stang inn» før jul og har tilsvarende hatt en del «stang ut» etter jul. Totalt sett synes jeg de ligger omtrent der man kunne forvente, sier Daniel Birkelund.

Dette er en utmerket anledning til å bevise for oss selv hvor gode vi egentlig er.

Daniel Birkelund

Et lag med gode individuelle kvaliteter
Med flere gode resultater har Fjellhammerjentene vist at de har spillere med kompetanse. Hva vil du si er deres største styrker? -Jeg mener styrken deres først og fremst ligger i gode individuelle kvaliteter hos Ugland, Syverud, Sliwa og Glasø. Vi må selvfølgelig ha en fornuftig taktisk plan på å løse disse spillerne på en best mulig måte. Samtidig tror jeg det er viktig at vi ikke fokuserer for mye på hva Fjellhammer kommer med, men at vi gjør «våre ting» bra. Ikke minst offensivt. Med fart og nøyaktighet i kontringsspillet og konstruktivt angrepsspill vil det bli muligheter til å lage mye mål på dem.

RHK spilte en glimrende 1.omgang mot Larvik
Rælingen ble påført sitt første tap etter ni strake seire på rad. Vil dette påvirke selvtilliten og hva er det viktigste laget tar med seg fra kampen mot Larvik? -Det gjenstår jo å se, i hvilken grad det påvirker selvtilliten altså. Det er ingen tvil om at det blir en test for oss. Det kan kreve litt å omstille når vi får en sånn liten «trøkk» etter en lang periode i medgang. Jeg ser på det som en utmerket anledning til å bevise for oss selv hvor gode vi egentlig er. Det er mange ting å ta læring av fra kampen mot Larvik. Det viktigste er trolig forsterkning og bevisstgjøring av det nivået vi presterte på før pause. Det var kanskje det beste vi har gjort så langt denne sesongen, alle faser i spillet sett under ett.

Normale forberedelser
Lokaloppgjør har tendens til å leve sine egne liv, uavhengig av tabellsituasjonen. Hva er din vurdering av dette oppgjøret? -Det er jo sånn i håndball at det beste laget som oftest vinner. Lokaloppgjør eller ikke… At det er kamper som «lever sitt eget liv» er noe jeg tror vi i stor grad skaper selv med å gjøre slike oppgjør mer spesielle enn de nødvendigvis er. Jeg tror vi gjør lurt i å forberede oss mest mulig på vanlig måte til kamp, og vi skal ha selvtillit på at om vi er opp mot vårt beste nivå så vinner vi. Laget trives med å spille i Marikollhallen og ønsker å ta initiativ og kommando der uansett hvem vi møter, avslutter Birkelund