Rælingen-Larvik, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale – Ravens

Rælingen-Larvik, 1. divisjon 1920 > Forhåndsomtale

Er den gamle storheten på vei tilbake til toppen av norsk håndball? Denne sesongen spiller Larvik i 1.divisjon. På søndag gjester de Marikollhallen.

Har betydelige ressurser og bør kjempe i toppen
-Jeg tror de kan returnere til eliteserien, men at de skal gjenta posisjonen de hadde ser jeg som bortimot utenkelig, i hvert fall i overskuelig fremtid. Selv om de lever i en økonomisk hverdag som er ganske annerledes enn den de har hatt, er de garantert blant lagene i 1.divisjon med det største budsjettet. Larvik har også satt sammen et lag med mye erfaring og kvalitet. Sånn sett skulle det bare mangle at de er med og kjemper i toppen, sier Daniel Birkelund.

Vinner fysikk eller fart?
Larvik har tapt mot Fjellhammer og Volda så langt. De har som Rælingen variert en del i prestasjonene, men har et bra toppnivå. -Jeg tror dette blir en kamp mellom Larviks fysikk og Rælingens fart. Vi kommer til å ha gode sjanser dersom vi klarer å få satt preg på kampen, med tempo og rytme som passer oss. Blir det en kamp på Larviks premisser kan det bli vanskelig, fortsetter Birkelund analyserende.

Har prestert bra i en hektisk periode
-Rælingen har vunnet tre på rad. Er laget friskmeldt etter en rufsete høst? -Vi er i alle fall på et helt annet sted nå enn for 2-3 uker siden. Vi går inn mot de neste kampene med selvtillit og en bra ro i gruppen. Samtidig vet vi at det øyeblikket vi tror at ting nå går av seg selv er det øyeblikket vi rykker tilbake til start. Så her gjelder det å ha arbeidsklærne og ta en dag av gangen. Jentene har respondert godt når det har vært hektisk og kampene og treningene kommer tett. Denne gjengen har en god egenskap i å få frem det beste i seg selv og hverandre når det går litt i ett. Skulle ønske vi oftere hadde sånn perioder, avslutter Birkelund