Møter Kinas landslag – Ravens
RHK skal spille mot Kinas landslag

Møter Kinas landslag

Det kinesiske A-landslaget for kvinner kommer til Norge på treningsleir i november. Rælingen har takket ja til treningskamp som skal spilles i Marikollhallen lørdag 10.november.

Ambisjoner om Olympisk deltakelse
Verdens mest folkerike nasjon med mer enn 1,3 milliarder innbyggere har ambisjoner om å bli sterkere i håndball. De kinesiske kvinnene tok sølv i Asia-lekene i august. I OL og VM sammenheng tok de sin hittil eneste medalje i OL som foregikk i Los Angeles (1984), mens det ble 22.plass i det siste verdensmesterskapet.

I januar 2018 undertegnet det kinesiske håndballforbundet og deres olympiske komite en fireårs partneravtale med det internasjonale håndballforbundet (IHF). Hovedfokus var det kinesiske kvinnelandslagets forberedelser mot kvalifiseringen til de olympiske leker.

Gleder seg til kamp
Rælingen spiller siste seriekamp i eliteserien før mesterskapspausen mot Storhamar onsdag 14.november. En treningskamp mot Kinas landslag lørdagen før passer fint inn i programmet mener Daniel Birkelund. -Jeg synes det blir artig og en fin avveksling for våre jenter å få en slik kamp. Kineserne har ambisjoner om å spill i OL og jobber seriøst frem mot dette. De spiller også en helt annen type håndball, så vi vil garantert få god læring, sier Birkelund

Link til partneravtalen mellom IHF, det kinesiske håndballforbundet og deres olympiske komite:
http://www.ihf.info/en-us/theihf/continentalfederations/asianhandballfederation(ahf)/listoffederations/chinesehandballassociation/news/newsdetails.aspx?ID=5514