Myndighetene åpner ikke for toppidrett – Ravens

Myndighetene åpner ikke for toppidrett

Lagene i Rema 1000-ligaen hadde forberedt seg på gjenåpning av seriespillet i toppidretten. Slik gikk det ikke. Mange var overrasket over beslutningen. -Vi respekterer dette, men det er tungt akkurat nå, sier Rælingens hovedtrener Ane Mällberg.

-Mange har ønsket at vi åpner for seriespill i toppidretten. Det har vi ikke funnet rom for nå, sa statsminister Erna Solberg på dagens pressekonferanse. For idrettens del var det positivt at barn og unge kan spille kamper i sin egen kommune. For lagene i Rælingen får dette foreløpig ingen virkning da det ikke finnes andre håndballklubber i kommunen.

Idrettspresident Berit Kjøll var ikke veldig fornøyd i sin uttalelse til VG.
– Dette handler om en stor yrkesgruppe som jeg nå opplever blir neglisjert. Dette handler om noen tusen utøvere som ønsker å gjennomføre sitt yrke. Jeg synes det er underlig at hundretusener skal reise rundt i Norge på vinterferie når disse yrkesutøverne blir stengt ute, og som er underlagt de strengeste smittevernprotokollene, sier Kjøll.

For Rælingens håndballkvinner betyr dette at kampene mot Larvik (21/2), Tertnes (24/2) og Byåsen (28/2) er satt på vent. Neste kamp etter dette er berammet 10.mars mot Vipers. Hvordan terminlisten kommer til å se ut er fortsatt uvisst. Fra Norsk Topphåndball melder daglig leder Hein Barthold: -Mer informasjon kommer til uken, samt tanker på hva vi gjør videre.