Opphenting ble belønnet med poeng – Ravens

Opphenting ble belønnet med poeng

Det var et Ravens-lag med mye energi som startet kampen i Skedsmohallen. Fana som kom fra uavgjort mot verdens beste klubblag i forrige serierunde i Rema 1000-ligaen fikk kjenne på innsatsen til laget fra Romerike.

God start på kampen
I første omgang fullførte hjemmelaget i duellene bakover. Fremover satt langskuddene anført av en meget opplagt Karoline Strømberg. Midtveis i omgangen fikk Ravens et forsprang som på det meste var oppe i 5 mål. Inn mot pause kom gjestene fra Bergen litt nærmere (16-13)

Etter hvilen kom Fana gradvis nærmere. Midtveis i omgangen var de ajour, og med åtte minutter igjen stod stillingen 23-25. Da la Mällberg time-out kortet og gjorde flere bytter. Det så unektelig mørkt ut da Strømberg måtte sone for utvisning med seks minutter igjen. Laget holdt stillingen, men var fortsatt tre mål bak da de ble fulltallig. Laget fra Romerike var ikke ferdigspilt. På en heroisk måte kjempet de seg tilbake.

Er du klar til å ta straffekastet?
-Ja, jeg har tatt straffer før!

Solveig Aashaug Stangvik

Yngste spiller sikret det avgjørende poenget.
Med kun 14 sekunder igjen av kampen ble Ravens tildelt 7-meter. Solveig Aashaug Stangvik hadde ikke spilt tidligere i oppgjøret, men ungjenta som har vært best i de interne straffekastkonkurransene ble kastet inn for å skyte fra syvmetersmerket. En scoring ville være et langt skritt på vei for å sikre poengdeling. Ungjenta sviktet ikke. Mällberg spurte før staffekastet om hun var klar. -Ja, jeg har tatt straffekast før, parerte 18-åringen. Stortalentet fra Nittedal kunne ikke bare juble for scoringen. På lørdag fikk hun også innkalling til samling med juniorlandslaget kommende uke!

Solveig Aashaug Stangvik skyter straffen og utligner til 26-26 med 14 sekunder igjen på klokka

Fana tok umiddelbart time-out etter Ravens scoringen. I de siste sekundene skulle Bergenserne sette opp en avtale for å ta med begge poengene hjem. Hjemmelaget kjempet heroisk. Fana ble kun belønnet med et direkte frikast i siste sekund. Dette ble stoppet av en tett blokk. Dermed ble det poengdeling i Skedsmohallen