Oppturen fortsetter for Romerike Ravens – Ravens
Linne Säreborn på gjennombrudd mot Byåsen. | Foto: Ole Walter Sundlo / sufo.no

Oppturen fortsetter for Romerike Ravens

Søndag kveld var det duket for Romerike Ravens første hjemmekamp etter mesterskapspausen, og Byåsen stod på motsatt banehalvdel.

Etter en god start på det nye året med borteseier mot Molde og et fem måls tap mot Storhamar var det en optimistisk gjeng som entret banen med stor tro på seg selv.

Med en gang fløytesignalet gikk var det ingen tvil om at Romerike Ravens jenter var der for å hente poeng. Med godt forsvarsspill og fartsfulle kontringer var det Ravensjentene som tok kommandoen på kampen. Det nærmeste Byåsen var på å by opp til dans i første omgang var på 1-1, men derfra og frem til pause var det liten tvil om hvem som satt i førersetet.

Fra storspill til sluttdrama

Etter at Ravens ledet med åtte mål til halvtid, og det ikke så ut til at Byåsen kunne henge med, var det mange som trodde at løpet var kjørt for trønderne. Men, det så ut til at Valery Putans hadde fått en god snakk med jentene i pausen og det var kamp igjen.

Romerike Ravens hadde litt utfordringer med å fortsette det gode spillet man hadde hatt i første omgang og Byåsen hang seg godt på. Gjennom hele andre omgang hadde Byåsen festet grepet mer og mer, og midt i andre omgang var det Byåsen som hadde en god periode og spiste opp noe av ledelsen Ravens hadde skaffet seg i første omgang.

– Synes Byåsen kjemper på. Sliter med 7 mot 6 spillet og klarer ikke å få kontroll på Maria Hjertner der. Ser ut som vi ligger under i angrepsspillet og begynner å stresse, forklarer Ane Mällberg om det som ble mer spennende enn planlagt.

Maja Muri setter en av sine elleve scoringer mot Byåsen. | Foto: Ole Walter Sundlo / sufo.no

For denne gangen holdt det hele veien for Ravensjentene som sikret seg en ett måls seier og to nye poeng.

– Det var en spennende kamp til slutt. Veldig bra første omgang og ditto dårlig andre omgang. Men, i hvert fall to poeng, det var det viktigste, forteller kampens toppscorer Maja Muri, som satte elleve baller i målet til Byåsen.

Kampfakta
Romerike Ravens – Byåsen 30-29 (19-11)
Mål Ravens: Astrid Mjøen Holstad 5, Marielle Daae Nordvang 2, Frida Haug Hoel 2, Maja Muri 11, Carina Berg 1, Linnea Säreborn 2, Hanna Örtorp 5, Merlinda Qorraj 2
Toppscorer Byåsen: Maria Hjertner – 9 mål
Utvisninger: Ravens 1 x 2 min, Byåsen 2 x 2 min
Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge