Østigård klar for Rælingen – Ravens
Rikke Skiri Østigård, Rælingen

Østigård klar for Rælingen

Etter at Julie Bøe Jacobsen valgte Byåsen hadde RHK en ledig plass i midtspillerposisjonen. Sammen med Kaja Kristensen, som utgjør rutinen, og unge talentfulle Marte Juuhl Svensson, skal Åndalsnesjenta Rikke Skiri Østigård fylle playmakerrollen.

Fra Molde til Rælingen
Østigård er 21 år gammel og flyttet til Molde som 15 åring for å satse for fullt på håndballen. Den allsidige idrettsjenta hadde en strålende utvikling og ble også tatt ut på LK 96 (landslag kvinner født 1996 og tidligere).

-Molde Håndballklubb har betydd mye for min utvikling. Jeg fikk være med en bra treningsgruppe som spilte seg opp til eliteserien. Slik situasjonen har blitt i klubben nå, ser jeg likevel på mine egne utviklingsmuligheter som viktigst. Jeg mener disse vil være bedre i Rælingen de to neste sesongene, sier Rikke.

Opplevde skademareritt
Romasdalsjenta har vært gjennom 2 år med skader og er glad for  endelig å være tilbake for fullt. Etter jul har playmakeren spilt alle kampene til Molde i eliteserien. Men veien tilbake har vært lang. Som så mange andre talentfulle spillere har Østigård vært gjennom en kneskade. –Jeg røyk fremre korsbånd i EM-kvaliken i Litauen. Det resulterte i en tøff opptreningsperiode. Etter bare 3 uker med full håndballtrening gikk det galt igjen. Det har vært 2 tunge år, men også veldig lærerikt. Jeg kjenner meg selv bedre og har jobbet mye med det mentale for å komme tilbake på håndballbanen 100%, forklarer 21 åringen.

Har store ambisjoner
Rikke har vist seg som en typisk vinnerskalle og er en duellsterk spiller. Med et godt overblikk over spillet passer hun inn i den typiske playmakerrollen.

På de to prøvetreningene fikk hun vist sitt store potensiale som spiller og menneske. Rikke var også fornøyd med sitt første møte med klubben. –Det er en virkelig bra treningsgruppe. Jeg synes også trenerne og teamet rundt jobber veldig profesjonelt. Klubben virker å ha en god plan for fremtiden og et strukturert system for oppfølging av oss spillere.

Nå ønsker hun å bli godt kjent med jentene og klubben, samt bidra med sine styrker inn i laget. -Jeg håper at mine kvaliteter kan bidra til at vi når klubbens mål. Jeg ønsker å bli en viktig bidragsyter for at vi kan kjempe om en sluttspillplass allerede i år. Å spille med flagget på brystet i fremtiden er det største målet, avslutter Rikke.