Pausen skal brukes godt! – Ravens
Ida Vambeset, Fysio for RHK

Pausen skal brukes godt!

Etter opprykket har høsten gitt stor belastning på flere av spillerne. Treningsmengden har økt, intensiteten og kampsituasjonene er tøffere.

Pausen kommer beleilig i følge Rælingens fysioterapaut Ida Vambeset. – Håndball er en kontaktsport der spillerne lett kommer i situasjoner det kan forekomme skader. Vi har flere spillere som har behov for restitusjon og alternativ trening. I tillegg skal Christina O’Sullivan operere meniskskade 1.desember, forteller Ida.

Rælingens trenerteam har i en årrekke hatt økt fokus på styrke og skadeforebyggende trening. Ida Vambeset har gått veldig godt inn i rollen der hun har ansvar for basis- og individuell styrketrening, akuttbehandling, samt koordinering av skadebehandling. – Jeg er på to halløkter i uka, på alle kamper og er tilgjengelig for jentene 7 dager i uka om nødvendig. Å jobbe tett med støtteapparatet, trenerne og spillerne er både spennende, utfordrende og lærerikt.

Spillerne i klubben jobber mot definerte prestasjonsmål i forhold til sine roller og spillerposisjon. Også det fysiske er definert. – Jentene har satt sine egne fysiske målsettinger. Basert på disse har jeg laget individuelle treningsprogrammer som hensyntar dette, samt eventuell skadesituasjon. Den gode tilbakemeldingskulturen i laget er fin å ha når månedlige rapporteringer skal gjøres fra spillerne, sier den entusiastiske fysioterapauten som gleder seg til «oppkjøringen» i desember

Rælingen har også en samarbeidsavtale med Nemus Lillestrøm som jobber tett med Ida Vambeset