Poengdeling i thriller – Ravens
Leila Laksiri, Rælingen

Poengdeling i thriller

Grundigligaoppgjøret mellom Rælingen og Sola utviklet seg til å bli særdeles jevn. Lite så slik ut i starten, for da var Rælingen flere hakk bedre enn Rogalendingene.

RHK hadde fokus på å få Solas største stjerne, Tonje Nøstevold, ut av kampen. Et forsvarspill av stjerneklasse var fullstendig ugjennomtrengelig i starten av kampen. Fremover viste Rælingen den samme kvaliteten. Etter halvspilt omgang ledet RHK 8-2. Sola stod ikke med lua i hånda da hjemmelaget ble upresise. De neste fem minuttene vant de med tre mål og var dermed på vei inn i kampen. 12-9 til pause kunne vært mer, men det var likevel en fornøyd gjeng Michael O’Sullivan tok med seg inn i garderoben.

-Vi løste Nøstevold og fikk bedre tak på Kallestad i 2.omgang. Et poeng er mer enn ingen. Selv om vi var oppe i fire måls ledelse midt i 2.omgang, klarte vi ikke å holde unna. Vi ble straffet for feilene vi gjorde fremover. Det er en hårfin balanse mellom å kjøre hardt etter og å vurdere når man skal roe seg ned, forteller Michael O’Sullivan. Rælingens trener kom i fokus da det stod 6 sekunder igjen på klokka på stillingen 22-22. Sola var tildelt straffekast, og O’Sullivan stod parat med time-out kortet. Hjellnes i RHK buret reddet og kastet en kontringsball til Anniken Wollik. Lyntoget ekspederte ballen i målet. Det ble ikke tellende siden time-out kortet ble lagt og tiden stoppet. I ettertid viste det seg at Wolliks scoring ville kommet 2 sekunder etter kampslutt, så stoppet i spillet ville ikke fått et lykkelig utfall.

Assistent-trener Jeanette Nilsen var veldig fornøyd med målvaktspillet til Cecilia Tærud Hjellnes. -Vi har godt målvakt og forsvarspill i dag. Det er alltid irriterende å ikke ta begge poengene i en kamp som denne. Vi mangler litt tilstedeværelse, men det var et godt steg fremover, fastslår Jeanette.

Leila Laksiri viste at formen er i anmarsj. Hun ble hjemmelagets toppscorer og også kåret til beste spiller av den lokale juryen.