Rema 1000-ligaen avvikles som enkel serie – Ravens

Rema 1000-ligaen avvikles som enkel serie

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har vedtatt at tabellen etter halvspilt serie skal legges til grunn for plasseringen i seriespillet for REMA 1000-ligaen og 1. divisjon (begge kjønn).

Dette ser vi på som en mulighet og vi skal forberede oss godt

Ane Mällberg, hovedtrener RHK

For Rælingen betyr det at den siste kampen avgjør tabellplasseringen. Uansett må RHK belage seg på kvalifiseringsspill. -Dette ser vi på som en mulighet og vi skal forberede oss godt, sier hovedtrener Ane Mällberg.

Ni kamper mangler for at alle lag har møtt hverandre én gang i REMA 1000-ligaen kvinner, mens to kamper mangler i 1. divisjon kvinner. Når disse oppgjørene skal spilles, avhenger av hvor raskt myndighetene tillater en full gjenåpning av topphåndballen. Tidligste oppstart for det resterende seriespillet er uansett 9. mai. Enkeltkamper mellom lag tilhørende utenfor tiltakssone 5A kan bli vurdert spilt fra 25. april, dersom myndighetene åpner for kampavvikling.

Kampen mot Larvik blir uansett viktig inngang mot kvalifiseringskampene

Ane Mällberg, hovedtrener RHK

Vinner RHK sin siste kamp blir laget nr.11 og plasserer Oppsal og Larvik bak seg på tabellen. Med tap blir det enten 12. eller 13. plass, avhengig av resultatet mellom Larvik og Aker Topphåndball. Kvalifiseringen for kvinner har planlagt oppstart andre halvdel av mai. -Kampen mot Larvik blir uansett viktig inngang mot kvalifiseringskampene. Nr.11 i Rema 1000-ligane møter nr.4 i 1.divisjon, nr.12 møter nr.3 i 1.divisjon og nr.13. møter nr.2, forteller Mällberg.

Håndballpresident Kåre Geir Lio forteller på NHF sine sider: -Vi står i en tid hvor godt over en tredjedel av alle topphåndballklubbene ikke en gang kan trene sammen. Vi vet ikke når retningslinjene tillater gjenåpning, og lagene må også få en treningsperiode før kampaktivitet. Vi legger til grunn at denne perioden må være på omtrent fire uker for hvert lag

I disse tider tar NHF noen forbehold. -Dersom det ikke åpnes for normal trening igjen fra 12. april, vil Forbundsstyret gjøre en ny vurdering av situasjonen. Basert på de tilbakemeldingene vi har fått etter en god dialog med samtlige klubber, og deres organisasjon Norsk Topphåndball, er forbundsstyret uansett samstemt om at det ikke er riktig å sette en sluttstrek for sesongen her og nå. Dersom hallene åpner igjen i løpet av april, og myndighetene tillater kampgjennomføring, vil det være mulig å spille mye god topphåndball før sommerferien, sier Lio