Satser på unge talenter – Ravens

Satser på unge talenter

Rekruttmiljøet i Rælingen har levert flotte resultater de siste årene. Viktigst av alt; Det har også gitt rekruttering av spillere inn til A-laget.

Et godt utviklingsmiljø
Forrige sesong kapret J20-laget en flott sølvmedalje foran et stort publikum i Oslo Spektrum. Lerøyserien ble dessverre avlyst pga Covid-19, og skuffelsen var selvsagt stor over at sjansen for å kjempe om medaljene glapp. Gjennom seriespill i 2.divisjon og deltakelse årlig i Lerøyserien har utviklingsmiljøet blitt en god arena for unge spillere. Med godt treningsmiljø og gode trenere fortsetter dette også kommende sesong, både i RHK og hos samarbeidsklubbene Nit-Hak, Lillestrøm HK og Furuset.

Foran denne sesongen har trenerne Tom Fokstuen og Trude Waagan fått flere nye talenter inn i rekruttgruppa i RHK. Veronika Kastrati, Sara Benterud og Gulben Kamburce (hovedbildet), samt Solveig Aashaug Stangvik (bildet under), er blant nykommerne.

Trenerteamet holder døren åpen dersom det er flere som vil prøve seg i miljøet, enten det er på K2, Lerøy eller i J17-20 gruppa.

Solveig Aashaug Stangvik
Denne jenta er 2003-modell og kommer fra Nit-Hak. Solveig har har rukket å bli en merittert spiller. Hun har vært med på landslagssamlinger, vunnet by-lags-NM og vært på «all-star-team» i PW-cup to ganger.
-Jeg ønsker å bli best mulig og går på Wang hvor skole og håndball kombineres på en god måte. Jeg ønsker om noen år å etablere meg i en eliteserie klubb. Proffspill i utlandet og det å spille med flagget på brystet er en stor drøm. Jeg valgte Rælingen fordi jeg synes det virker som en seriøs klubb, med godt miljø, engasjerte trenere og en fin spillergruppe. Det legges tilrette for individuell trening men også god fokus på kollektivet. Det er god stemning på treninger, men også seriøst. Det er et fint sted for meg å utvikle meg videre som håndballspiller, sier Solveig.

Solveig Aashaug Stangvik

Veronika Kastrati
Dette er et stort talent fra Ellingsrud. Hun er født i 2001 og gledet seg over spill i Lerøyserien med moderklubben forrige sesong. I tillegg har hun allerede rukket å bli en del av landslaget til Kosovo.
-Jeg valgte Rælingen fordi det er en utrolig fin arena for utvikling. Klubben har et utrolig bra opplegg og fører inn all trening på xps network. Det er første gang jeg bruker dette og er svært fornøyd med det. Jeg tror Rælingen er en klubb hvor jeg kan se progresjon på det jeg gjør på treningene, forteller Veronika.

Gulben Kamburce
Gulben er millenniumsjente og født i år 2000. Hun begynte å spille håndball som 11-åring og har blitt regionsmester med sin moderklubb Ull/Kisa. En korsbåndsskade forhindret henne i å delta på U20-landslagssamling med Makedonia.
-Målet er å nå toppen. Jeg ønsker å leve av å spille håndball og gjerne oppleve den internasjonale arenaen med klubb- og landslag. Jeg valgte å gå til Rælingen fordi det er en klubb med ambisjoner som passer med mine satsingsmål, sier Gulben.

Sara Benterud
Hun begynte å spille håndball i Fjellhammer som 7-åring. Etter 11 år har hun valgt å skifte miljø for å ta et steg videre. Sara har vunnet mye som ungdomspiller. Norden cup og PW cup henger høyest blant merittene. Hun har også deltatt på flere samlinger med aldersbestemte landslag. I fjor sommer spilte hun EM for LK02 i Slovenia.
-Jeg ønsker å utvikle meg og se hvor langt jeg kan komme. Det hadde vært gøy å spille sammen med de beste. Kortsiktig ønsker jeg å jobbe for å være med videre på LK02 og gjøre det bra for Rælingen. Endring av klubb blir spennende. Rælingen virker for meg som en veldig ambisiøs, sammensveiset og seriøs klubb. De har vist at de satser på unge spillere. I tillegg har jeg hørt mye bra om jentene og samholdet, som gjorde det enda lettere å skulle bytte. Jeg er glad for muligheten jeg har fått i Rælingen og gleder meg til å bli bedre kjent og kommende sesong, sier Sara.

For mer informasjon kontakt:
Trude Waagan, 950 32 330
Tom Fokstuen, 900 85 023