Seier, uavgjort og tap i Lerøyserien – Ravens
Rælingen Rekrutt Elite

Seier, uavgjort og tap i Lerøyserien

Rælingen reiste til Drammen med målsetning å slåss om alle poengene i kampene mot Byåsen, Glassverket og Fredrikstad.

Første kamp mot Fredrikstad startet veldig bra og RHK gikk raskt opp i en 3-4 måls ledelse. Østfoldlaget svarte, og kjempet seg tilbake. Andre omgangen startet som første, men Fredrikstad hadde mye vilje og RHK måtte slåss hele kampen for å dra seieren i land. Mia Syverud måtte dessverre melde om skade i denne kampen, pådratt seg i kamp tidligere og klarte ikke å fullføre mer enn knappe 5 minutter før smertene ble for store. Karoline Lund viste vilje og endte som toppscorer med 6 mål, mens Vilde Byberg Smedstad blir kåret til banens best av arrangørene.

I inngangen til kampen mot Glassverket var det klart at RHK måtte opp noen hakk i nivå. Drammenslaget hadde tidligere denne dagen tapt for Byåsen, men viste at de er et godt lag med solid forsvar og gode bakspillere. Planen var å stå opp i duellene, men dessverre kom jentene skjevt ut og lå tidlig 3-4 mål bak. Utfordringen ble ikke mindre da sentrale Silje Arnesen måtte ut med skade etter 5 minutter. Et overtråkk gjorde henne uaktuell resten av helgen. RHK fightet godt og endte to mål bak til pause. I andre omgang kjempet Rælingen seg inn i kampen igjen, og holdt ledelsen inntil det var noen minutter igjen. Da stengte motstandernes forsvar og målvakt og snudde kampen til sin fordel. Glassverkets målvakt ble velfortjent kåret til banens beste. Rælingens beste var denne gang Karoline Lund som nok engang ble toppscorer med 5 mål

Tredje kamp denne runden gikk mot Byåsen som kom på 2. plass med sitt Lerøylag ifjor. Trønderne var ubeseiret etter å ha slått Glassverket og Fredrikstad på lørdag. Byåsen spilte et meget solid 321 forsvar og med aggressive og hurtige spillere viste de godt samspill fremover. Rælingen som nå var redusert og hadde mistet to gode bakspillere, la en kampplan for å spille effektivt mot Trondheimslagets forsvar. Byåsen overrasket med å sette merke på Karoline Lund fra start og RHK slet i innledningen med å løse dette. – Vi forsøkte det meste med flere bakspillere, 2 linjer og frimerkefrispill uten å finne ut av dette, forklarer RHKs hovedtrener Kim Næss.  Med fire mål bak i protokollen la Rælingen en plan i pausen for å løse Byåsens merke og offensive forsvar. – Vi brukte  linjespilleren vår mer aktivt og overganger fra kant, forteller Kim. Sakte men sikkert spiste RHK seg innpå og i sluttminuttene stod kampen og vippet. En fantastisk opphenting ble kronet med uavgjort resulat, som føltes som en seier mot et ubeseiret Byåsen. Banens beste og toppscorer ble Anniken Wollik som gikk foran med vinnerinstinkt sammen med kaptein Karina Selland som scoret 5 mål i 2.omgang etter godt samspill med bakspillerne.

Trenerene Kim Næss og Jan Fredrik Eikå var godt fornøyd etter en tøff første runde mot 3 gode motstandere. -Når vi ser resultatene i de andre kampene og at ingen lag har gått ubeseiret gjennom første runde av Lerøy, skjønner vi at dette kommer til å bli et meget jevnt seriespill. Når vi får spillere tilbake fra skader vil vi også ha flere alternativer å spille på, som vi gleder oss til å vise inn mot neste runde 12.-13. desember når vi møter Sola, Gjøvik og Sarpsborg i Stavanger, avslutter Kim Næss.