Sesongen er over – Ravens

Sesongen er over

Norges Håndballforbund har i dag (torsdag 12/3) vedtatt at Rema 1000-ligaen, 1. og 2.divisjon innstilles med umiddelbar virkning. Dette betyr at sesongen er over for vårt A-lag og rekruttlag.

Innstiller treningene
Beslutningen om å innstille kampene er i tråd med de tydelige føringene som er gitt fra helsemyndighetene. Klubben har også besluttet at alle fellestreninger og møter i gjeldende treningsgrupper innstilles med umiddelbar virkning, i første omgang for to uker. Situasjonen er slik at det ikke usannsynlig at perioden uten fellestrening vil bli utvidet. Videre vurderinger gjøres i tråd med anbefalinger fra helsemyndighetene og NHF.

Daniel Birkelund har hatt dialog med teamet og klubbens ledelse. Spillerne har også blitt informert. -Ingen av oss har opplevd noe lignende. Dette er en veldig kjedelig, rar og alvorlig situasjon. Det er en selvfølge at liv og helse går først. Idrett blir lite viktig i denne sammenhengen. Så lenge det viktigste virkemiddelet for å håndtere dette er avgrensning av kontakt mellom folk sier det seg selv at det må bli som det blir. Jeg synes NHF fortjener ros for å ha klart og holde seg noenlunde i forkant av en svært utfordrende og uoversiktlig situasjon, som har eskalert og utviklet seg omtrent time for time, sier Birkelund.

Rælingen er i posisjon for kvalifiseringsspill til Rema 1000-ligaen. Norges Håndball vil i den nærmeste tiden jobbe med løsninger for opp- og nedrykk, og vil komme tilbake til utfallet av dette.

Beslutning om regionale kamper og klubbens treninger (11.mars)
Også resten av håndballen i Norge påvirkes av korona pandemien. Styret i RHK kom med følgende beslutning onsdag 11/3:

ALLE KAMPER ER AVLYST OG ALL TRENING UTGÅR I MARS (unntak er 1. og 2. divisjonslagene våre).

NHF har i dag besluttet at alle kamper på regionsnivå avlyses for resten av sesongen. Dette inkluderer alle kamper opp til og med 3. divisjon, inkludert temaserier og andre regionale ekstratilbud. Det vil si at sesongen er over for alle våre lag som ikke deltar i 1. eller 2. divisjon.

For å bidra til minst mulig potensiell smitte har RHK styret besluttet å innstille all trening for lag som nå har fått avsluttet sin sesong. Avlysning av trening gjelder f.o.m. i dag, onsdag 11. mars og ut mars måned og inkluderer alle akademier. Styret vil i samråd med helsemyndigheter, forbund og kommunelegen i Rælingen vurdere om denne innstillingen kan reverseres i slutten av mars.

For styret
Geir Vestrheim, styreleder