Skal skape endring gjennom håndballfysisk trening – Ravens
Tom Morten Svendsen, Håndballfysisk trener

Skal skape endring gjennom håndballfysisk trening

I Rælingen har prosessen startet med å utvikle den håndballfysiske kapasiteten. Et viktig grep for å skape dette er det nye samarbeidet med Tom Morten Svendsen.

Ekspert på håndballfysisk trening
Svendsen har vært tilknyttet Norges Håndballforbund siden 2005. Han er nå fysisk trener for kvinnelandslagene (LLK) og hatt engasjementer for flere toppklubber. Svendsen har også solide meritter som håndballtrener. I 2010 ledet han det norske juniorlandslaget for kvinner til VM gull i Sør-Korea. Her deltok blant annet spillere som Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal. – Jeg skal hjelpe Rælingsjentene med å trene riktigere. Styrketreningen må være relevant i forhold til håndball for at man skal få nødvendig fremgang, forklarer Svendsen.

Teori er viktig

På den første samlingen har det vært to teorideler med praktisk oppfølging. -Det handler om å bevisstgjøre hvorfor man gjør styrkeøvelsene. Innledningsvis dreier det seg om læring. Det må en forandring til for å skape en endring. Dog er det viktig spesielt i starten at ikke intensiteten tar over for kvaliteten i treninga.

Forklaring på treningsgulvet i hallen

Motiverende og inspirerende
For jentene var det nyttig å få en gjennomgang hvorfor øvelsene er relevant for håndball og for de enkelte spillposisjonene. Tilbakemeldingene var positive og det ble satt pris på at man gikk nøye gjennom øvelsene. – Jeg ble skikkelig gira av teoridelen, forteller Andrea Hanssen. Karoline Strømberg synes treningene både var morsomme og slitsomme, mens Kaja Kristensen likte at det var annerledes.

Fornøyde jenter sammen med Tom Morten Svendsen