Skal videreutvikle rekruttmiljøet – Ravens
Ane Mällberg, Rælingen

Skal videreutvikle rekruttmiljøet

Ane Mällberg har vært i klubbens trenerteam i en sesong. Nå får hun mer ansvar. Kommende år vil Ane være hovedansvarlig for klubbens rekruttmiljø.

Ønsker å skape en samlende arena
Rælingens elitesatsing har som visjon å være en samlende arena for spillerutvikling for jenter på Romerike. Klubben har de siste årene hatt gode sportslige resultater i nasjonale konkurranser for J18 klassen. I tillegg spiller rekruttlaget i 2.divisjon. Med målsetting om å levere egne spillere fra denne gruppa til A-laget, kreves det videreutvikling av det gode arbeidet.

-Det blir noen endringer, og den viktigste vil være en tydeligere rød tråd mellom spillergruppene A-lag og rekruttlag. Det blir spennende å være bindeleddet i en slik modell og det ligger mange sportslige muligheter med binde dette sammen. For spillerne vil det bli en tettere sammenheng mellom treningsgruppe og kamparena. Det blir lettere å skape en fornuftig progresjon i utviklingen med hospitering på tvers av lag når alle kan forholde seg til en felles plattform, sier Ane Mällberg.

ARTIKKEL FORTSETTER UNDER BILDET

Deler på kompetanse
På Romerike er det få formelle samarbeid mellom klubbene. For Rælingens del videreføres samarbeidet med Nit/Hak der RHK er prestasjonsklubb. Ane Mällberg har klare meninger om hva som kreves for å skape et robust samlingspunkt for elitesatsing på Romerike.
-Det er flere klubber i området med mange flinke folk. Det er viktig å gi og ta for å få til et felles samlingspunkt. Jeg synes vi er godt i gang med for eksempel målvakts-akademiet hvor vi har målvakter fra flere klubber i området. Vi har også trenersamlinger hvor Daniel gir faglig påfyll til trenerne i Rælingen og Nit/Hak. Trenertreffet er også en fin arena for å bli kjent på tvers av lag og klubb, dele og lære av hverandre. Vi inngikk et samarbeid med Nit/Hak forrige sesong som jeg gleder meg til å videreutvikle dette denne sesongen. Det er en klubb med flere veldig dyktige og kompetente trenere hvor vi kan lære masse av hverandre. Sammen med Nit/Hak får spillerne veldig mange muligheter som vil dekke de ulike målene og ambisjonene som spillerne har som vil bidra til god utvikling.

ARTIKKEL FORTSETTER UNDER BILDET

Et lærerikt år
Ane Mällberg er veldig fornøyd med sitt første år i klubben, og fremhever det som særdeles lærerikt.
-Jeg har kommet inn i et miljø med fantastiske mennesker som gir mye av seg selv. Det er alltid like hyggelig å komme til hallen og hilse på de som er i klubben. For meg som trener er det et sted hvor jeg får mye støtte fra de rundt meg. Det har vært veldig fint for meg med samarbeidet med Daniel hvor jeg har fått ansvar, utfordringer og mulighet til å utvikle meg.

Den talentfulle treneren har denne sesongen vært tett på elitelaget, slik hun også skal være neste år, ved siden av å ha ansvar for videoanalyse på det norske juniorlandslaget. A-laget i klubben har hatt en utfordrende sesong, men Ane har ingen problemer med å fremheve gode opplevelser i denne gruppa.
-Det er en bra gjeng å jobbe med som har vist sitt potensiale. En av de gode opplevelsene hadde jeg på borteturen mot Molde. Det var en ubeskrivelig energi i garderoben før kampen, vi kjempet sammen som et lag hele veien. Dette var en av de første kampene vi hadde, og ga en utrolig bra lagfølelse. Det var alt i alt en veldig bra tur hvor vi også måtte overnatte og fikk en fin treningsøkt før avreise hjem. I tillegg må jeg jo si at det er veldig gøy å få være med på utviklingen som har vært i laget. Vi har et ungt lag med mange spennende spillere, så jeg er veldig glad for at de fleste er med videre så vi kan fortsette å ta steg videre sammen, avslutter Mällberg.

Har startet jobben med neste sesongs rekruttgruppe
I Rælingen har man allerede gjennomført sitt første informasjonsmøte med klubbens egne spillere fra alderstrinnet 20002 og opp. Her ble det delt informasjon om trenings- og spill-arenaer kommende sesong. Klubben vil innen kort tid informere om det totale trenerteamet som skal være med Ane Mällberg i dette arbeidet

Fra møte med rekruttgruppa