Kaja Kristensen, Rælingen

Snublet i serieåpningen

Rælingen har trent bedre enn noen gang. Egne forventninger til å prestere er høye. I seriestarten på hjemmebane mot Viking TIF og håndballprofilen Linn Gosse skulle jentene vise hva som bodde i dem.

Helsvart første omgang
RHK scoret først, men det tok ikke lang tid for å se at gjestene fra Bergen var betydelig mer tilstede enn jentene i hvitt og rødt. Første omgang utviklet seg til et lite mareritt. De vanligvis så sterke krigerne hos hjemmelaget spilte en og en, ikke som en samlet enhet slik de oppleves når de er på sitt beste. Gjestene var best og da er det også som regel slik at man får marginene med seg. På stillingen 10-18 var RHK-jentene raske med å komme seg inn i garderoben. Her var det mye å snakke om

Snuoperasjonen
RHK har ligget mange mål bak i protokollen i flere oppgjør i oppkjøringen men likevel snudd kampene til sin fordel. Jentene spiste seg innpå. Ti minutter ut i 2.omgang så det virkelig lyst ut. Forspranget til gjestene var redusert til fem mål. Samtidig pådro Viking seg en utvisning. Utrolig nok vant gjestene undertallsperioden med to mål. Dermed var det bare å begynne på nytt. RHK kom tilbake, og var tre mål bak med ti minutter igjen. Muligheten til å komme helt ajour ble forspilt av flere store misbrukte sjanser. Kampen ebbet ut og gjestene fra Bergen kunne putte to poeng i kofferten.

Nok å gjøre i kamp det man gjør på trening
For Rælingens del må man fokusere på spillet i 2.omgang. Det var absolutt godkjent. -Jeg synes det er litt vanskelig å forstå. Vi er godt forberedt, gjennomfører en god oppvarming, men når kampen starter er vi ikke med på notene. Jeg synes siste del er bra. Fokuserer vi på å gjøre som vi gjør på trening skal vi snu dette fort, forteller Kaja Kristensen, som også ble kåret til RHKs beste spiller.

Beste spiller hos Viking TIF ble målvakt Helene Fauskanger.

Allerede til onsdag skal RHK i ilden igjen. Da kommer Gjerpen på besøk. Elitelaget gjorde det meget bra i fjorårets serie, men de måtte tåle exit i cupen mot nettopp Rælingen i fjor.