Rælingen feiret seieren

Solid gjennomført. Håpet lever!

Det var vinn eller forsvinn for Rælingen i eliteserieoppgjøret mot Gjerpen. Med tap ville alt håp være ute for fortsatt spill i eliteserien. Etter overbevisende spill gikk RHK-jentene seirende av parketten. Dermed lever drømmen om eliteseriespill kommende sesong.

Ville mest og vant fortjent
Det var jevnspilt de første ti minuttene. Så yppet Gjerpen seg og gikk opp i to måls ledelse. Rælingen svarte og vant den neste ti minutters-perioden med seks mål. Laget beholdt roen og gikk til pause med  12-8 ledelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bildet: Vilde Byberg Smedstad leverte en god kamp mot Gjerpen

Gjestene var best de første fem minuttene av 2.omgang. På stillingen 14-13 fikk Gjerpen en spiller utvist. RHK grep muligheten og tok tilbake initiativet. Deretter var det Rælingens tur til å spille med en spiller mindre på banen. Telemarkslagets øynet mulighet til å slå tilbake. Det ble helsvart for gjestene. I overtall tapte de 2-0. Ledelsen til hvittrøyene hadde økt til fem mål ti minutter ut i omgangen. -Jeg sa i pausen at for oss var det nok å vinne med ett mål de første ti minuttene, så ville vi ha en god sjanse til å ta kampen. Det så ikke slik ut i starten av omgangen, men det holdt jo etter godt spill av jentene, sier en stolt Daniel Birkelund. Resten av kampen kontrollerte Rælingen, og det var en glad og lettet gjeng som jublet for seks mål-seieren.

Bildet; Anniken Wollik ble kampens toppscorer med 9 mål

Prisdryss
Det var mange gode jenter som aspirerte til bestemannsprisen i kveldens kamp. Juryen var ikke i tvil. Vilde Byberg Smedstads solide spill, spesielt i 2.omgang skapte frustrasjon hos gjestene. Etter kampen ble det også delt ut to andre gjeve priser. Tradisjon tro hadde spillerne, trenere og støtte apparatet stemt frem «Årets spiller» og «Årets komet». Den som hadde hatt best utvikling og fikk kometprisen var Marte Juuhl Svensson, mens «årets spiller» gikk til Anniken Wollik. Høyrekanten fikk over 80% av stemmene som den mest betydningsfulle spilleren denne sesongen.
-Jeg føler vi har klart å ta tilbake vår arena her i Marikolhallen etter et par svake kamper. Å få en slik kamp før sesongslutt er veldig bra og ikke minst viktig når vi går inn i forberedelsene til ny sesong, sier Anniken Wollik

SE VIDEOINTERVJU MED VILDE, MARTE OG ANNIKEN

For en flott bukett 👏👏👏 Seier mot Gjerpen 25-19 👍 Vilde Byberg Smedstad ble banens beste. Marte Juuhl Svensson fikk prisen «Årets komet» (størst utvikling) og Anniken Wollik prisen som «Årets spiller» (mest betydningsfulle). Vi gratulerer 😄#HeiaRHK #NoGutsNoGlory

Posted by Rælingen HK on Wednesday, 3 April 2019

Fortsatt åpent i nedrykksstriden

Rælingen går inn i en tøff avslutning. Kommende onsdag spilles siste serierunde på bortebane mot Fredrikstad. Østfoldlaget kan med seier mot Tertnes torsdag (4/4) fortsatt ha medaljesjanser. Rælingen håper på sin side å gjenta høstens prestasjon mot Fredrikstad. Skulle dette slå inn er RHK likevel avhengig av Molde seier mot Skrim. Kongsberglaget er sikret kvalikplass med tap dersom Rælingen og Gjerpen ikke klarer sine oppgaver. Gjerpen er helt avhengig av seier mot Fana. Går Skrim poengløse av banen og RHK maks klarer uavgjort, sikrer Telemarkslaget kvalik grunnet innbyrdes oppgjør. Kampen er heller ikke uten betydning for Fana. Med tap risikerer de i verste fall å havne på kvalikplass, mens seier derimot betyr fornyet kontrakt. Det går med andre ord mot en skikkelig thrilleravslutning der alt kan skje.