Sølvjentene – Ravens
Mia Syverud, Ane Hovland, Julie Bøe Jacobsen og Karoline Lund. (Foto: Kvinneidrett)

Sølvjentene

Norges juniorlandslag har gjennomført et fantastisk VM i Ungarn. De to beste lagene fra pulje 1 møttes også i finalen. Vertsnasjonen ble for sterke, men de norske jentene kan med stolthet reise hjem med sølvmedaljene.

RHK godt representert
Gjennom årene har Rælingen hatt flere jenter innom LK98 landslaget. Verdensmesterskapet i Ungarn skulle bli den siste turen for denne gjengen før årskullet blir oppløst. For enkelte går veien direkte videre til rekruttlandslaget, mens andre kanskje må spille noen år på elitenivå før de kommer i betraktning for representasjonsoppgaver igjen.

Hele 4 jenter i VM troppen har relasjoner til Rælingen. Ane Hovland er ny i RHK denne sesongen. Linjespilleren fra Glassverket kom inn i troppen midtveis i mesterskapet og gjorde en meget god figur. Julie Bøe Jacobsen fra Nittedal har vært i Rælingen i 3 sesonger. Nå går turen til Byåsen og studier i Trondheim. Karoline Lund er ekte Ræling. Hun har denne sesongen spilt for Aker, men blir kommende sesong å finne i Larvik. Lørenskogjenta Mia Syverud spilte elitekamper for RHK i perioden moderklubben hennes var partnerklubb. I ettertid har det blitt en periode i Nit/Hak før hun denne sesongen blir å finne i Fjellhammer.

Løste oppgaven brilliant
Ane Hovland var hjemmeværende reserve da mesterskapet startet. Linjespilleren fikk etterhvert en viktig rolle i Norges avansement. I kvartfinalen satte Hovland den avgjørende scoringen som reddet ekstraomganger. Mange gode bidrag fra mange spillere og hele støtteapparat ble tilslutt kronet med sølvmedaljer.

-Det var selvfølgelig litt tøft å komme inn midt i mesterskapet, men jeg er jo godt kjent med gruppen så det var egentlig ikke noe problem. Det var en stor opplevelse som har gitt meg masse motivasjon. Nå gleder jeg meg til å starte opp med Rælingen den 23.juli, sier Ane Hovland

Sølvvinnerne. Foto: kvinneidrett.no