Støtter Rosa Sløyfe aksjonen. -Vi vil vise omtanke – Ravens

Støtter Rosa Sløyfe aksjonen. -Vi vil vise omtanke

For tredje år på rad støtter Rælingens håndballjenter Rosa sløyfe-aksjonen. Rosa drakter blir brukt i en Rema 1000-liga kamp for å synliggjøre støtten. Draktene auksjoneres til fordel for aksjonen.

Viktig budskap
Inntektene fra årets aksjon går til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Fordi alle fortjener å få den behandlingen som er best for akkurat dem. Hver oktober farges Norge rosa i solidaritet med brystkreftrammede. Når nordmenn i år bærer den rosa sløyfen, er de samtidig med og støtter viktig forskning på persontilpasset behandling, for alle kreftformer. -Jentene og klubben synes det er viktig å vise omtanke, sier hovedtrener Ane Mällberg, som også har en drakt som skal auksjoneres.

– Bedre persontilpasset behandling er fremtiden. Jo mer vi finner ut om hvilken behandling som fungerer og ikke, jo flere nordmenn vil overleve og færre ha det vondt, sier Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen.

Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.

Støtt Rosa sløyfe-kampen. By på en drakt

Rosa sløyfe-kampen flyttet fra 25.oktober til 4.november
Rælingsjentene skulle opprinnelig ha spilt i rosa drakter mot Tertnes søndag 25.okotber. Dessverre har flere Tertnes-spillere blitt rammet av Covid-19. Dermed er kampen utsatt. RHK velger å spille i rosa i ved neste mulighet på hjemmebane selv om man kommer inn i november måned. Dermed blir oppgjøret mot Oppsal onsdag 4.november klubbens Rosa sløyfe-kamp.

Draktauksjonen starter onsdag 21.oktober og avsluttes kl.23:55 lørdag 31.oktober. Vinnerne vil få draktene ca en uke etter at de er brukt i kampen mot Oppsal.