Supertalent tilbake etter skade – Ravens
Julie Bøe Jacobsen, Rælingen

Supertalent tilbake etter skade

For 13 måneder siden var Julie Bøe Jacobsen på siste samling med juniorlandslaget før mesterskap. Det endte i katastrofe og korsbåndskade. Nå er hun tilbake, sterkere enn før. Snart er hun klar for å prøve seg på parketten i kamp.

Super-hit som 17-åring
Nittedalsjenta overrasket håndball-Norge i Rælingens første sesong i Grundigligaen for 2 år siden. Playmakeren fikk en sentral rolle i det nederlagsdømte laget som sikret sluttspillplass. Så ble verden snudd på hodet med skademareritt. Nå har Julie blitt 19 år og er klar for å ta nye steg i karrièren.

-Skaden har gjort meg sterkere
Det har vært beinhard trening med opp- og nedturer. Håndballtalentet har vært nøye på struktur og kvalitet i treningsarbeidet. -Det har vært veldig tøft, det tøffeste jeg noen gang har vært gjennom. Jeg har forsøkt å holde motivasjonen oppe. Jeg har sett mye håndball og også brukt dette som trening da jeg ikke har kunne deltatt i hallen. Selv om 13 måneder uten håndball er lenge, er jeg sikker på at dette har gjort meg til en smartere spiller, og ikke minst har jeg blitt mye sterkere fysisk, forteller Julie

Hva har du som fokusområder i oppstarten? -Jeg ønsker først og fremst og komme tilbake i «håndballrytmen», bli god i valgsituasjoner som oppstår i spillet. Jeg har blitt sterkere fysisk og mentalt og skal jobbe for å få dette ut i kamp.

Julie Bøe Jacobsen i kamp mot Larvik, mars 2016

Mange har bidratt
19-åringen har hatt mange støttespillere rundt seg. Bidragene har vært viktige for å komme ut som en bedre idrettsutøver. -Jeg har hele tiden hatt folk rundt meg som har motivert og holdt meg oppe. Jentene på laget og trenere har vært en god støtte. Jeg hadde selvfølgelig ikke klart dette uten Håvard Moksnes (spesialist i idretts-fysioterapi), som har fulgt meg tett gjennom alle månedene og vært viktig mentalt. Tom Morten Svendsen (ansvar fysisk trening landslag kvinner) har gitt meg mange øvelser som har styrket kneet mitt, og ikke minst har han utfordret meg og gjort meg uredd. Jeg har også hatt gode samtaler og støtte i Tirill Mørk (mental trener i RHK) og ikke minst familien min. I tillegg har jeg hatt god støtte og treningspartner i kjæresten, forteller Julie.

Rælingen har fullt program denne uken før helgens Preseason Challenge. Onsdag spiller jentene treningskamp mot eliteserielaget Oppsal i Oppsal Arena.

Nittedalsjenta håper det blir en jubelsesong med RHK