Til topps i Preseason Challenge – Ravens
Rælingen HK, vinner av Preseason Challenge

Til topps i Preseason Challenge

Det nærmer seg seriestart. Rælingens jenter har jobbet målbevisst siden slutten av april for å skape utvikling fysisk og på spesifikke håndballferdigheter. Før seriespillet starter skal mengdetreningen konverteres til mer overskudd og formtopp. -Vi har dobbel dekning med kvalitetspillere i alle posisjoner og har som mål å bli en skikkelig utfordring for motstanderne våre denne sesongen, forteller Rælingens trener Michael O’Sullivan.

Fremgang, men fortsatt variasjon i prestasjonene
I helgen skulle grunnlaget testes og det kollektive spillet videreutvikles. Etter tre tøffe kamper på to dager ser det ut som RHK har spillere som er gjennomtrente og at laget har videreutviklet ferdighetsnivået fra forrige sesong.

-Med noe nytt spill og nye spillere inn i sentrale posisjoner må vi tenke og spille samtidig for å få samspillet til å stemme. Det bidrar til store svingninger fra superhåndball til perioder med mer «ustemt» spill. I løpet av helgen har vi tatt flere steg i riktig retning på kollektiv samhandling, sier O’Sullivan.

Rælingen har vist utvikling i tempoet i spillet, og har flere scoringer og færre tekniske feil sammenlignet med hva laget viste for en halvt år siden. -Vi jobber mer riktig «uten å tenke» og kan da legge mer kraft og energi i det vi gjør. Dette bidrar til enda flere kontringsmuligheter. Denne fasen er det også veldig vanskelig for motstandere å ha et godt motspill. Vi har møtt varierte forsvar mot vårt angrepsspill og vi begynner å spille på de riktige tingene oftere. Det er spesielt gøy å se at jentene i kombinasjoner lykkes bedre med sin spisskompetanse etter å ha brukt mye tid på å forsterke dette etter timer med terping.

Mange jevne kamper i Preseason Challenge
RHK startet puljespillet på lørdag mot et heltent Follo HK Damer. Mye tyder på at Follo har fremgang fra forrige sesong, og innehar et toppnivå det står respekt av. Med uavgjort resultat stod det åpent før begge lag skulle måle krefter mot TIF Viking anført av håndballprofilen Linn Gosse. Det ble et jevnt oppgjør mellom Follo og Bergenslaget, men stjerna Gosse ble tungen på vektskåla i favør Viking. Mot RHK virket det som Bergenserne hadde gått tomme for krefter. De hadde lite å stille opp med i siste del av kampen. Vi kan nok regne med at de kommer tilbake til Marikollhallen med mer energi i serieåpningen 3.september.

I finalen møtte Rælingen den hardt satsende prestasjonsklubben fra Oslo-vest, Aker Topphåndball. Tidligere RHK spiller, Karoline Lund var toneangivende, og Oslo-laget var oppe i en ni-målsledelse før Rælingen snudde kampen og vant etter ekstraomganger. Aker, som ganske sikkert blir å finne i toppen av 1.divisjon, kom fra puljespillet med seier mot danske Bjerringbro og poengdeling mot Fjellhammer.

Resultater puljespill
Pulje 1 (Rælingen HK, Follo HK Damer, Viking TIF):
Lørdag 19/8, Rælingen – Follo HK Damer, 28-28
Lørdag 19/8, Follo HK Damer – Viking TIF, 25-27
Lørdag 19/8, Viking TIF – Rælingen, 20-27

Pulje 2 (Bjerringbro FH (DK), Aker Topphåndball, Fjellhammer IL):
Lørdag 19/8, Bjerringbro FH – Aker Topphåndball, 28-35
Lørdag 19/8, Aker Topphåndball – Fjellhammer IL, 29-29
Lørdag 19/8, Fjellhammer IL – Bjerringbro FH, 26-29

Plasseringskamper:
Søndag 20/8, Spill om 5.-6.plass:  Follo HK Damer – Fjellhammer 26-33
Søndag 20/8, Spill om 3.-4.plass: Viking TIF – Bjerringbro 27-26
Søndag 20/8, Finale: Rælingen – Aker TH 30-27