Trenerduo forlenger. Har signert 4-årsavtale – Ravens

Trenerduo forlenger. Har signert 4-årsavtale

Ane Mällberg og Michael O’Sullivan går inn i sin andre sesong som trenerduo for elitelaget. Nå har de tegnet kontrakter som strekker seg over de neste fire årene.

Ny sesong med normale forberedelser
Ane Mällberg var i rampelyset for et år siden da hun ble kjent som Norges yngste kvinnelige hovedtrener på elitenivå gjennom tidene. – Det var godt å få en avklaring i forhold til hvor vi skal spille og når vi kunne starte opp. Med det nye laget i ny klubb har vi allerede det meste på plass. Jeg gleder meg veldig til oppkjøringen med ny logo og nye farger, sier lagets hovedtrener. Ligaens mest rutinerte assistent, Michael O’Sullivan er fornøyd med lagets grundige evaluering. -Dette gir et meget godt utgangspunkt til å legge en god og enda bedre plan for kommende sesong. Arbeidet som er lagt ned for å beholde og rekruttere nye spillere startet i slutten av 2020 har gitt gode resultater. Vi er veldig fornøyd med kontinuiteten og med de nye spillerne skal vi være enda bedre rustet til å klatre mot nye mål allerede i denne sesongen.

O’Sullivan hadde vært med på Rælingens reise fra 2.divisjon til eliteserien gjennom en årrekke før han tok et par års pause. I fjor gjorde han comeback etter at Mällberg ytret ønske om å ha han med seg i teamet. – Gjennom pandemien har vi vært heldige som har vært på elitenivå og fått lov til å møtes og trene stort sett hele perioden. I tillegg har vi fått spille 11 seriekamper med all nerve og spenning det innebærer. Det var jo mitt største savn da jeg var borte fra klubbhåndballen. Det er gøy og imponerende å få jobbe tett med Ane og spillerne.

Tenker langsiktig
Etter en lengre prosess ble begge trenere med på et langsiktig prosjekt i den nye klubben Romerike Ravens (red.anm.: terminlistenavn). –Rælingen har gått gradene oppover. De siste årene har laget vært litt opp og ned mellom 1.divisjon og eliteserien. Jeg er villig til å legge langsiktighet i arbeidet for å løfte oss et hakk. Grepene som er gjort gir nye muligheter til å ta steget videre. Med kontinuitet og litt fornyelse i spillerstallen får vi mange spennende jenter å jobbe med. Ledelsen i klubben har lagt et grunnlag for både kontinuitet og trygge rammer. For meg var det også viktig at Michael ble med videre. Han er en fantastisk støtte og mentor. Michael liker ikke at jeg kaller han det, med det er veldig gøy og motiverende å diskutere og få råd av han. Michael både utfordrer og støtter meg, og jeg synes vi utfyller hverandre på en god måte, sier Mällberg.

Ringreven O’Sullivan trekker også frem Ane, teamets egenskaper og kapasiteter. – I Romerike Topphåndball har vi på plass fantastisk dyktige personer. I tillegg til hoved- og assistenttrener, har vi målvakttrener, ressurstrener og medic. Vi har også en erfaren sportssjef med stort og sterkt nettverk i håndballen. Samarbeidsklubbene har spisskompetanse i sine trenerteam som kommer helheten til gode. Dialogen og involveringen på tvers skaper et godt grunnlag for videre utvikling. Jeg har stor tro på konseptet som etableres og planene som foreligger. Med Ane som hovedtrener har vi en kompetent og dedikert trener. Styrets sammensetning, mål og arbeide så langt gir meg også tro på langsiktighet og gjennomføringsevne. Ellers er det i hovedsak tre ting jeg vil trekke frem;

Dette er eneste måte vi kan etablere oss i toppen av norsk håndball. Dette er neste steg for oss etter 7 år som «topp 15» i Norge. Nå er jeg sulten på 7 nye år som topp 6, og da også etter hvert kunne slåss om medaljer.

Det andre er å gi jenter på Romerike noe å strekke seg mot, et mål, en drøm. Jeg har bodd hele mitt liv på Romerike, spilt- og trent flere lag i dette området. Jeg har sett og ser hva det betyr.

Håndball bidrar til et bedre samfunn og bedre mennesker. Jeg har nå trent håndballag i mer enn 40 år og har sett og ser hvilken betydning det har å kjenne tilhørighet. Å kjenne at du har verdi, gjøre andre gode, at andre bryr seg og vil gjøre deg god, er fantastisk å opplevelse, sier O’Sullivan.

Gleder seg til reisen videre
De to trenerne bobler over av entusiasme og engasjement. Mällberg er klar for å fylle minneboka med flere gode opplevelser. –Mange av jentene fikk oppleve å komme til NMJ20 finalen i Oslo Spektrum. I tillegg har vi spilt gode kamper. Forrige sesongs borteseier mot Byåsen ga oss en god følelse. Nå gleder vi oss til reisen videre, avslutter Mällberg.