Vant viktig poeng mot Sola – Ravens
Julie Bøe Jacobsen, Rælingen

Vant viktig poeng mot Sola

Begge lag hadde mulighet til å avgjøre i sluttsekundene, men uavgjort resultat var en halv seier for Rælingen. -Både vi og Sola følte nok at det det ble tapt og vunnet et poeng. Jeg er uansett glad for poenget og for måten vi reiser oss i sluttminuttene, forteller Michael O’Sullivan.

Rælingen startet med besluttsomhet og presisjon. Bakerst fremstod Kathrine Hjelmeland som en solid siste skanse. Forsvarsrekka ble anført av en duellsterk Karoline Strømberg. I angrep ga jentene fullt trøkk i ankomsten, så an mulighetene og gjorde gode vurderinger. Det etablerte spillet ble regissert på en imponerende måte av unge Julie Bøe Jacobsen. På det meste ledet RHK med seks scoringer. Gjestene forsøkte det meste for å komme ajour. Midtveis i 2.omgang kjempet de seg foran i protokollen. Skulle Rælingen bli hektet av igjen? Gjestene kom opp i en 2-måls ledelse, men denne kvelden var det fortsatt energi igjen på batteriene. Bakerst hadde Cecilia Tærud Hjellnes kommet inn. Enebakkjenta gjorde flere gode redninger og var viktig i sluttspurten. Med 2 1/2 minutt igjen satte Karoline Strømberg 24-23 og ga håp om 2 poeng. Elisa Christensen hos Sola bragte balanse i regnskapet halvminuttet senere. Med 30 sekunder la Michael O’Sullivan  time-out kortet. Dessverre ble det en teknisk feil med 20 sekunder igjen. Sola la kortet og gjorde sine forberedelser for å avgjøre. Gjestene klarte ikke å få nettkjenning og poengdeling var et faktum.

17 år gamle Julie Bøe Jacobsen ble kåret til Rælingens beste. Hun var glad for poenget og mye av det laget presterte. – Vi gjør hverandre gode i store deler av kampen. Det var bra at vi klarte å spille bredt og på den måten skape rom i forsvaret til Sola. Jeg synes også vi var gode bakover, så det er mye bra å ta med seg, forteller Julie