Var bærebjelke i RHK. Nå kjemper hun for medalje med Molde – Ravens

Var bærebjelke i RHK. Nå kjemper hun for medalje med Molde

Andrea Hanssen var en av bærebjelkene i Rælingens elitelag. Kongsvingerjenta spilte for RHK fra 2012 til og med sesongen 18/19. De siste sesongene var hun også kaptein. 26-åringen fikk med seg 168 kamper for RHK, og er dermed nr.4 på adelskalenderen i klubben. Nå gleder hun seg til å møte Rælingen på sin nye hjemmebane i Molde.

En ny type hverdag
Hanssen er inne i sin andre sesong for et hardt satsende Moldelag. Våren 2019 takket hun ja til å flytte til rosenes by og helprofesjonell tilværelse som håndballspiller. -Det første året i Molde har vært fint. Det var samtidig en forandring, og krevde en tilpasning til en ny type hverdag. Jeg hadde tidligere et liv i relativt trygge rammer, med samboer, venner og familie i nærheten. Samtidig som jeg hadde en mye mer hektisk hverdag med skole, jobb og håndball i Oslo. Her er det et roligere liv, som dermed også gir mer tid til håndballen, både trening og restitusjon. Det tok litt tid å venne seg til den nye hverdagen. Det var utfordrende, men også spennende. Jeg merket tidlig at jeg trivdes godt i spillergruppa, hvor alle tok meg godt imot. Det bidro sterkt til at overgangen ble enklere. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har savnet og fortsatt savner Østlandet, spesielt med tanke på mine relasjoner der. Samtidig har det vært veldig gøy å prøve noe nytt, både med tanke på å bo i en ny by og tilhøre et nytt lag. I år jobber jeg også noe som vikarlærer ved siden av håndballen, og det er veldig ålreit, forteller Hanssen.

Andrea Hanssen. Foto fra 2017 i forbindelse med forlengelse av kontrakt med Rælingen.

En klubb med store ressurser
Moldes satsing med god støtte fra Røkke har gitt klubben ressurser som få andre lag har i Rema 1000-ligaen. Andrea Hanssen er tydelig på forskjellene. -Spillere og deler av støtteapparatet her har enda mer tid til å fokusere på håndballen. Det fører til at vi kan ha flere fellestreninger, og ofte på andre tidspunkter enn hva jeg er vant med fra tidligere. Det kan også bidra til bedre tid til restitusjon og hvile. Selv om det er flere her som jobber og studerer ved siden av, blir håndballen som arbeid alltid prioritert først. For meg har det også vært et par hakk opp når det gjelder nivå og trøkk på håndballtreninger. Jeg tenker ikke så mye over det med store ressurser og forventninger. Vi innad i laget har selvsagt egne forventninger, og ønsker å innfri de og prestere best mulig. Det merkes jo også litt gjennom media at andre har forventninger til oss, men det bruker vi bare som god motivasjon. Det er også bare gøy at det er litt blest og skriverier rundt oss. Vi har en god spillerstall og muligheter til å hente gode spillere, noe som selvsagt er preget av økonomi. I tillegg har vi gode ressurser med tanke på støtteapparatet rundt, og fine muligheter med tanke på tilrettelegging når det gjelder både håndballrelatert og fysisk trening.

Fokuserer på at laget skal prestere
Etter en sesong med danske Helle Thomsen som hovedtrener, har laget fått inn en trener som har opplevd stor suksess. -Vi har en rutinert og erfaringsrik trener i Tor Odvar Moen. Vi har en spillerstall med gode håndballferdigheter, en god blanding av unge og sultne, samt eldre og rutinerte spillere. Alle er svært motiverte for å bli bedre, og vi trives veldig godt sammen. I tillegg er hverdagen godt tilrettelagt for de aller fleste, med gode fasiliteter og muligheter for trening. Mine egne målsetninger har ikke endret seg så mye gjennom tiden i Molde. De siste årene har jeg vært veldig fokusert på at laget mitt skal prestere best mulig, og mitt mål er å kunne bidra mest mulig for å oppnå lagets målsetninger, avslutter Andrea Hanssen.

Søndag 27.september spiller Molde mot Rælingen i Molde Arena.