-Vi kommer fort tilbake til hverdagen – Ravens

-Vi kommer fort tilbake til hverdagen

Det var en veldig fornøyd gjeng med spillere og trenere som reiste hjem fra Trondheim søndag kveld etter seieren mot Byåsen. Trenerteamet har allerede fokus på neste oppgave.

Hvordan har Ane Mällberg det to dager etter seieren i Trondheim?
-Det var en god følelse å våkne mandag. Å få love til å nyte litt, men vi kommer fort tilbake til hverdagen. Nå er det jobb og full rulle.

Du virket å ha masse energi før kampen. Hvordan lader du selv opp til en slik kamp? -En typisk oppladning for meg til kamp er å notere noen fokusområder både for laget og for meg selv. For laget handler det om forberedelsene og arbeidsoppgavene. Jeg passer på å bygge på det vi har blitt enige om i forberedelsene og det vi har jobbet med. For min del handler det om hva jeg skal bidra med inn i kampen og egne utviklingsmål som jeg evaluerer i etterkant. I tillegg har jeg tre sanger jeg må høre på kampdag. Når jeg hører sangene blir det litt visualisering i tillegg, og indre dialog, sier Ane.

Hvor fort starter etterarbeidet etter en kamp og hvor fort skifter fokus på neste motstander? -Det starter ganske rett etter en kamp, men kan være litt forskjellig hvordan. Egenevaluering av meg selv og evaluering hva som ikke fungerte og hva vi fikk til i laget og spillet. Dette skaper jo et bilde av hvordan de neste dagene og treningene blir. Forteller noe om hva må vi ta tak i, bygge videre på, legge trykk på individuelt og som lag. For trenerteamet starter forberedelsene til neste motstander rett etter endt kamp. Hvordan få en optimal inngang og hva vi må jobbe med for å ta et steg videre neste kamp mot neste motstander.

Ane Mällberg jobber tett med Michael O’Sullivan (til venstre) og resten av teamet

Rælingen har to hengekamper igjen før jul. Hver med ti dagers mellomrom fra siste kamp. Trives du med tette kamper og er metodene annerledes dersom man får litt mer tid? -Det er nok både fordeler og ulemper med avstand mellom kampene. Jeg trives med tette kamper. Da blir man utfordret på rask omstilling og må spisse fokuset enda mer. Fordelen som jeg ser nå er at vi får mer ro til evalueringen, mer tid og mulighet til å trykke mer på oss selv og videreutvikling. Så metodene er nok noe annerledes når vi får mer tid. Nå blir det nok naturlig mer fokus på den fysiske delen denne uken ettersom treningssentre og vårt samarbeidssenter er stengt, avslutter Mällberg.

Rælingen spiller sin neste kamp i Rema 1000-ligaen mot Fredrikstad onsdag 2.desember i Marikollhallen. Oppgjøret skulle vært spilt søndag 22.oktober og ble utsatt på grunn av Østfoldslagets spilleprogram grunnet Covid-19. Rælingen spilte istedenfor en annen hengekamp på denne datoen (Byåsen).