Viktig seier mot Skrim – Ravens
Andrea Hanssen

Viktig seier mot Skrim

Jubelen stod i taket blant RHKs spillere etter at poengene var sikret i borteoppgjøret mot Skrim. Rælingen var levnet få sjanser til å kapre poeng i Grundigligaen etter at man takket ja til den ledige plassen tidlig i august. Etter sin fjerde seier har de nå inntatt 8.plassen på tabellen

– Vi hadde en plan, og den fungerte. Jentene brukte verktøykassa og jeg må si at dette smakte utrolig godt, forteller trener Michael O’Sullivan.  Rælingen har internt hatt minst mulig fokus på nøkkelspillerne de har manglet. De har heller ikke lagt skjul på at man er avhengig å lykkes med kontinuitetbærerne samtidig som noen av de unge måtte ta steget opp. – I dag var spesielt Andrea Hanssen en klippe. Hun har ikke bare overtatt kapteinsbindet på en fantastisk måte, men hun viser også at hun tåler presset som ligger på skuldrene hennes. Når i tillegg flere av de andre følger opp blir jeg veldig stolt, forklarer O’Sullivan.

Rælingen hadde fokus på å være 100% tilstede de første 5 minuttene. Man ventet at et hardt presset hjemmelag ville kjempe som løver. De skulle i alle fall ikke få lov til å stikke fra i starten. Kampen ble som jevn og spennende til siste slutt. RHK ledet med ett mål til pause, men Skrims storskytter, Bakkerud, var en konstant trussel. Hun ble etterhvert relativt godt temmet. På stillingen 19-19 hadde RHK ridd av en utvisning på Andrea Hanssen. Kanonskytteren viste sin styrke på vei inn på banen fra «fryseboksen». Dommerne holdt passivt tegnet og det var frikast til Rælingen. Resolutt ba Hanssen om et direkte oppspill og banket ballen i målet. I det neste angrepet tok hun ansvar igjen. Klokken tikket opp mot 58 minutter. Igjen smalt ballen i mål fra Rælingens nr.7. Skrim var slagne og RHK kunne nyte avslutningen.

Nå venter en uke med fri fra fellestreninger, før laget samles for en oppkjøring til oppstarten mot Byåsen på hjemmebane 3.januar.

Kampfakta:
Skrim Kongsberg – Rælingen 20-22 (10-11)
Målscorere RHK: Andrea Hanssen 10, Anniken Dahl Christensen 5, Julie Bøe Jacobsen 3, Kine Sundby 3, Sara Blankevoort 1
Toppscorer Skrim: Ingvild Bakkerud 8
Utvisninger: Skrim 1×2, RHK 3×2
Tilskuere: 509
Dommere: Vidar Larsen og Kim Hette