Vipers ble et nummer for store – Ravens
Maja Muri, Romerike Ravens

Vipers ble et nummer for store

De regjerende Champions League mestrene gjestet Skedsmohallen for andre gang på en uke. Ravens kom fra en god kamp i ligaen mot Larvik. Nå hadde de mål om å slippe til Vipers færre ganger enn sist og samtidig holde tekniske feil på et minimum. Det startet bra, men laget skuffet i siste halvdel av 1.omgang. Dermed ble det umulig å skape spenning i 1/8-delsfinalen i NM.

Vipers virket skjerpet fra start og spilte seg disiplinert frem til gode målsjanser. Også Ravens leverte meget godt de første femten minuttene, og da Constance Hedenstad utlignet til 6-6 så det ut til at mesterlaget fra Kristiansand skulle få jobbe hardt for seieren.

I håndball snur det ofte fort. Det gjorde det også i Skedsmohallen. Det var en forvandling i kvaliteten hos Romeriksjentene. Hva som skjedde kan man lure på. Energien var som forduftet og Vipers fikk lett spillerom i siste halvdel av den første omgangen.

-Vi var veldig skuffet over energinivået de siste femten minuttene av 1.omgang. Vi tok tak i det i pausen, og vi holdt godt nivå i nesten hele 2.omgang, sier hovedtrener Ane Mällberg.

Artikkelen fortsetter under videointervjuet med Anna Lunke Norum og Vilde Johansen (BB)

Vipers startet omgangen med å kaste ballen over sidelinjen. Ravens svarte kontant med scoring av 21 år gamle Anna Lunke Norum. Ravnene fikk ytterliggere en nettkjenning før Vyakhireva (BB) ga tilskuerne en av sine mange oppvisninger. Hjemmelaget fikk redninger og forsvaret fungerte bedre. I midten vant Kristin Eskerud mange dueller. Ravens var faktisk hakket bedre enn gjestene i denne fasen av kampen. Vipers hovedtrener Tomás Hlavatý var tydelig misfornøyd og la time-out kortet 17 minutter ut i 2.omgang, men de klarte egentlig ikke å parkere Ravens igjen før i de siste fem minuttene. Avslutningen minnet mye om det energiløse siste kvarteret av den første omgangen. Dermed er Vipers kun en kamp unna Final8 helgen i Arendal der de siste fire lagene i NM skal kjempe om kongepokalen.

-Vi må opp ganske mange hakk på søndag når vi skal møte Aker i seriespillet. Det vil kreve 100% tilstedeværelse for å vinne. Det var veldig gøy at Anna (Lunke Norum) griper sjansen da hun kom inn i 2.omgang. Jeg er ellers fornøyd med starten av kampen og at vi klarer å ta oss sammen og leverer mye bra gjennom store deler av 2.omgang, sier Ane Mällberg.

Ravens møter Aker Topphåndball i Ullernhallen førstkommende søndag. Oslo-laget røyk også ut av 1/8-delsfinalen etter knepent tap mot Oppsal.