-Vi må være ydmyke og godt forberedt – Ravens
Daniel Birkelund, Rælingen

-Vi må være ydmyke og godt forberedt

Terminlista for 1.divisjon er publisert. RHK møter nyopprykkede Haslum på bortebane onsdag 4.september i serieåpningen. Bærumslaget har tatt over hegemoniet på vestkanten av byen etter Stabæks nedtur i divisjonssystemet. Med disse klubbenes nye samarbeid blir nok ikke Haslum noen kasteball i 1.divisjon.

-Vi har en sulten gjeng med spillere
Hovedtrener Daniel Birkelund er fornøyd med forberedelsene så langt. -Vi fremstår som en sulten gjeng. Det trenes med god kvalitet og jeg synes det er mange av spillerne som virker å ha «bestemt seg» for å ta et nytt steg i utviklingen sin. Det inspirerer jo også oss i trener- og lederteamet, sier Birkelund.

Ser konturene av noe veldig spennende
Med vesentlige endringer i troppen har det også gitt trenerteamet muligheter til å komponere laget på en annen måte. -Jeg synes vi har klart å sette sammen en spennende stall. Vi har god kontinuitet blant de spillerne som dro lasset særlig etter jul i sesongen som var. Det gjør at vi kan bygge videre på mye av det arbeidet vi gjorde i 18-19. Vi blir et lag med stor fart og mye duellstyrke. Samtidig som vi nok mangler litt fysikk og skuddkraft. Jeg ser for meg at en av styrkene våre blir at vi har et lag der alle er gode nok til å spille, bidra og ta viktige roller. Men også at en av utfordringene våre kan bli mangelen på en eller to «enere» som stikker seg ut fra de andre. Skal vi lykkes blir vi avhengig av å få ut det beste av mange og bygge et sterkt kollektiv. Jeg synes jo vi ser konturene av at det kan blir veldig spennende, fortsetter Birkelund

LINK terminlista (NHF sider)

Det går fort frem til seriestarten
Hva blir fokuset i treningsarbeidet frem mot seriestarten? -Det blir først og fremst å fortsette det arbeidet vi nå har drevet siden vi startet 6. mai. Vi har noen klare utviklingsområder vi jobber med i de forskjellige fasene av spillet. I tillegg handler jo august mye om å også få ting til å fungere i kampsituasjon – og få øvd seg på det å prestere sammen med drakten på. Samtidig er det viktig å huske på at de drøye 5 ukene fra vi treffes 22. juli og til seriestart 4. september går veldig fort. Vi rekker ikke «alt» og vi kommer langt fra til og være «ferdigutviklet» når vi stiller til kamp i Nadderud Arena første onsdagen i september. Vi skal forhåpentligvis ha klart å komme så langt at vi er konkurransedyktige og klare til å kjempe om poeng fra start av. Så skal vi jobbe godt videre utover høsten slik at vi hele veien blir bedre.

Flint utpekes som favoritt, mens Larvik er outsider
Hvordan vurderer du årets 1.divisjon, og peker det seg ut noen favoritter?  Jeg mener Flint Tønsberg seiler opp som den største favoritten i avdelingen. De synes jeg har et mannskap som bør ta mål av seg å rykke opp. Ellers kjennes jo Larvik foreløpig ut som den store jokeren. Det blir spennende å se hvordan laget der til slutt blir seende ut.
Skal man kjempe i toppen, er «en kamp av gangen» enda viktigere enn når fokus er på å overleve i en serie (RHK har intern målprosess tidlig i august). Det å være ydmyke, godt forberedt og finne riktig inngang til hver eneste kamp er nøkkelen dersom vi vil sloss om topplasseringene. Jeg har ikke rukket å tenke så mye på «enkle» eller «vanskelige» kamper, men to nyopprykkede lag i de to første kampene ser jeg ikke nødvendigvis på som noe drømmeoppsett. Tidlig i sesongen har ting gjerne en tendens til å være litt uforutsigbart. Ting har ikke «satt seg» helt.  Det gjelder å være ekstremt skjerpet når sesongen drar i gang, avslutter Birkelund