10 partnerklubber i Ravens-familien – Ravens

10 partnerklubber i Ravens-familien

Romerike Ravens har som mål å utvikle en god partnerklubbstruktur. Det jobbes for at lokale talenter skal utvikle seg i sine moderklubber og at samarbeid med de øvrige klubbene også skal bidra til at flest mulig er med lengst mulig!

Med Kløfta IL Håndball teller samarbeidet nå ti klubber, men klubbstyret i Ravens utelukker ikke at flere kan bli med. Styremedlemmene Per Erik Pedersen og Odd Granerud har det formelle ansvaret for partnerklubbene. Granerud kan fortelle at flere klubber viser interesse.

Inviterer til deltakelse: Vil du være med å gjøre Ravens bedre?

-Vi må jobbe med struktur og innhold det neste året og tar en fot i bakken nå, men vi utelukker ikke at det kan komme et par klubber til i løpet av de neste månedene. Avtalene våre tar for seg muligheter, samhandling, plikter og rettigheter. Partnerklubbene tilbys besøk av klubbutvikler, har fortrinn på våre akademier og håndballskoler, samt en del andre ting. Selv om det ikke er formelt i avtalene jobber vi også med mulighetene for å utvikle samarbeid kommersielt i forhold til næringsliv og sponsorer, sier Granerud.

Les også: Nannestad IL ny partnerklubb

Det siste tilskuddet, Kløfta IL håndball, har 230 spillere, fordelt på 20 lag, forteller Tina Håtun, sportslig leder for håndballen i klubben.
Vi ønsker å tilby spillerne våre noe mer. Vi vil ha spillerne lengst mulig i egen klubb. Når vi nå gir spillere muligheter til å spille seg inn på Ravens sine lag, vil det være meget positivt for Kløftaspillerne. Samtidig vil de slippe å bytte klubb i ung alder. Det blir gøy å følge Ravens tettere, med kamptitting i Skedsmohallen. På denne måten vil våre unge spillere se at det er gode muligheter i nærområdet. Vi ser også fram til håndballskole og akademiet i regi av Ravens, sier Håtun fra Kløfta.

Denne sesongen samarbeider partnerklubbene i både 16- og 18 årsklassene. I tillegg har noen av klubbene samarbeidslag. Romerike Ravens ønsker primært at partnerklubbene skal forsøke å kvalifisere seg med egne lag til Bring- og Lerøyserien. Samarbeid i Ravens-drakt skal være en utvei, ikke en hovedvei. På den måten håper man at flest mulig skal få oppleve deltakelse i nasjonale serier i ungdomsårene. Det er gledelig at Lillestrøm HK lykkes å kvalifisere seg med eget lag til Bring-serien, og flere forsøkte i egen regi. Samarbeidet om spill i Ravens-drakt for klubbene med for små grupper med ambisjoner har resultert i deltakelse i både Bring- og Lerøyserien. I Ravens gleder man seg også over lokale klubber utenfor samarbeidet som kvalifiserte seg. Fet IL, Lørenskog og Ull/Kisa kom seg til Bringserien på jentesiden. I tillegg kvalifiserte Fjellhammer seg til Lerøyserien.

Les om Romerike Ravens Partnerklubber