4 seire på 5 kamper. Carina Berg: – Flere har meldt seg på! – Ravens

4 seire på 5 kamper. Carina Berg: – Flere har meldt seg på!

Romerike Topphåndball imponerer og har tatt 8 poeng på sine fem siste kamper.  Og det mot gode motstandere.  Laget ligger nå på niendeplass, som er et poeng fra sikker plass.

Carina Berg har vært en god bidragsyter i sin playmakerposisjon og har tatt en merkbart større rolle denne sesongen.  Hun trives godt i Romerike og har forlenget kontrakten til 2024.

Foto: Lima Foto


– I starten av sesongen ble det sagt at nå må flere melde seg på.  Det var en felles faktor som vi alle jentene var enige om, forklarer Carina Berg (21).

– Flere har meldt seg på og tar tak og så har vi klart å sette et bra forsvarsspill og fått bedre organisering i angrepsspillet.  Det at alle har meldt seg på og at vi får ut det potensialet vi viser på trening også i kamp har bidratt til de gode resultatene i det siste.


På de siste fem kampene er det kun Sola som har klart å ta poeng fra Romerike.  I tur og orden har de slått Flint, Storhamar, Aker og Tertnes.  Søndagens kamp i Skedsmohallen endte med storseier 32-23 over Tertnes.  Det var første kamp i 2022 for Romerike etter korona-avlysning av oppgjøret mot Larvik.

– Jeg opplevde søndagens oppgjør mot Tertnes som en fin kamp.  Vi kom ikke akkurat inn med de beste forutsetningene med tanke på at mange på laget vårt har hatt korona og vi har vært i karantene.  Men jeg synes vi følger planen og gjør det vi skal og ender opp med å vinne ganske stort.  Det var veldig gøy, oppsummerer Carina.

– Vi klarte å dra ned tempoet en del og sette tempo når vi skulle kjøre etter.  Vi setter et ganske greit forsvar og alle bidrar og står på.  I tillegg spiller målvakta vår, Vilde Johansen en helt sjuk kamp på slutten der som også har mye å si.

Foto: Harald Gründel

Fornøyd med din egen innsats mot Tertnes?

– Den var helt ok, sier hun nøkternt.  – Det kan bli veldig mye bedre, men jeg synes jeg tar ansvar i angrepsspillet og setter opp et greit spill som gjør at andre lykkes. 


Carina Berg har gradvis fått mer tillit og spilletid og har denne sesongen stått mye som playmaker.  Hun har gjort 31 scoringer på 13 kamper.

– Jeg kom til Rælingen da jeg var 18 år og nå er jeg jo 21, så jeg har vært her noen sesonger.  Jeg føler at jeg har fått god oppfølging og at Ane og Michael har tro på meg og har gitt meg den tilliten jeg har trengt. Det har vært mange videomøter og generelle møter som har hjulpet meg dit jeg er i dag.   Jeg føler meg veldig klar for å ta en større rolle i laget, smiler Carina. 

Foran oppgjøret mot Larvik tidligere i januar kom det korona inn i laget og den kampen ble utsatt. 

Hvordan har denne perioden med karantene vært for dere?

– Der skal trenerteamet og fysioen vår ha en ekstremt stor takk, uten de så hadde denne perioden ikke gått så bra som den faktisk gjorde, forteller hun.  – Vi hadde en del spillere som fikk korona.  Vi som ikke hadde korona, som meg, kunne teste oss ut og være i den såkalte fritidskarantenen.  Så vi fikk dra på jobb, som betyr at vi fikk dratt på håndballtreninger.  Det løste seg bra.  Så vi som ikke ble smittet av korona trente som vanlig. 

– Jeg synes at vi klarte å fokusere bra inn mot søndagens kamp mot Tertnes, selv om den siste spilleren kom ut av karantenen på lørdag, dagen før kamp, humrer hun. 

– Vi klarte å sette i sammen et lag og alle var veldig innstilt på at vi skulle kjøre etter når vi kunne og roe ned i perioder så alle fikk den pausen som hver enkelt trengt. 

– Vi klarte å takle koronahendelsen på en bra måte.  Det kunne ha endt ganske dårlig med tanke på at vi hadde så mange som var smittet av korona.  Men på søndag var folk på og klare for å spille kamp. 


Hvordan brukte dere kamppausen i desember?

– Vi hadde et møte med trenerne hvor vi satte opp et mål for perioden om hva vi ønsket å bli bedre på.  Så fikk vi jobbet med det gjennom den perioden.  Med forskjellig typer øvelser og treninger rettet inn mot det du selv vil bli bedre på.  Vi fikk brukt den perioden veldig bra, sier playmakeren fornøyd. 

Foto: Annick Nielsen


Romerike Topphåndballklubb er på vei til å gjøre en kanonsesong og har vært leie å få tak på de siste månedene.  Hvis laget kan fortsette å prestere på banen som de har gjort i det siste, vil laget kunne sikre sluttspillplass.

– Jeg tenker at vi skal fortsette i det sporet vi er nå og rett og slett kline til, sette et hardt forsvarsspill og spille bra håndball fremover, så skal vi nå målsettingen vår.  Målsettingen er å holde seg i REMA 1000-ligaen.  Vi er ganske nærme å klare det og står vi på resten av sesongen skal vi klare det målet. 

– Denne sesongen har vært ekstremt morsom.  Jeg kan snakke for alle håndballspillere om at det er mye morsommere å være på banen enn å sitte på benken.  I tillegg synes jeg vi har et bra lag i år hvor alle stiller opp, det er rett og slett veldig bra, sier Carina Berg avslutningsvis.