Birkelund til Ungarn – Ravens

Birkelund til Ungarn

Daniel Birkelund er nå klar for den Ungarske storklubben Siófok. Etter to sesonger i Rælingen tar håndballprofessoren et spennende steg videre i trenerkarrièren.

-Dette var noe jeg ønsket
Rælingen og Birkelund ble som kjent enige om å avslutte samarbeidet etter inneværende sesong. Han hadde allerede i romjula informert klubbens sportssjef om henvendelsen fra den ungarske klubben.
-Det har vært en prosess som har tatt lang tid. Dette var noe jeg ønsket og vi ble raskt enig om de store linjene. Med Covid-19 strakk detaljene i den endelige kontrakten ut i tid, sier Birkelund

Fra Siófok hjemmeside: Daniel Birkelund blir Bent Dahls assistent (på Ungarsk)

En ganske annen hverdag
Det blir en ganske annen hverdag sammenlignet med den Bergenseren har hatt i Rælingen. -Dette er et steg opp og jeg håper jo Rælingen kan komme dit en gang. Det er en hel-profesjonell hverdag for spillere, trenere og administrasjon. Klubben har også ekstremt gode fasiliteter. Sportslig skal jeg jobbe med «ferdigutdannede» spillere, som er en forskjell fra hverdagen vi har hatt i Rælingen hvor en stor andel av spillerne er unge.

Daniel Birkelund, Rælingen

Skal jobbe sammen med Bent Dahl
Den Ungarske storklubben ble ledet av Tor Odvar Moen forrige sesong. Med seg hadde han Bent Dahl. Da Moen slo til på tilbudet fra Molde HK overtok Bent Dahl hovedtrenerrollen fra kommende sesong.
-Jeg tror det blir veldig bra å jobbe med Bent Dahl. Vi har kjent hverandre lenge og har samme grunnverdier. Jeg mener vi utfyller hverandre godt og blir et godt team. Jeg har en god følelse på dette, og tar det som et kompliment at han hadde meg som førstevalg etter at han tok over som hovedtrener for Tor Odvar Moen.

En klubb i toppsjiktet
Siófok har levert en meget god sesong og er et internasjonalt lag med spillere fra mange nasjoner. -De har et spennende ambisiøst prosjekt og satser tungt. Klubben er i toppsjiktet og har bygget satsingen gjennom de siste ti årene. De fikk ikke betalt for sin 2.plass i seriespillet etter at sesongen ble kansellert. I Ungarn vil plasseringene fra sesongen 2018/19 bli brukt som vurdering for europacupspill. Dermed forsvinner også muligheten for Champions League spill, forklarer Birkelund.

Starter 1.juli
Birkelund vil endre bostedsadresse fra Lillestrøm i løpet av sommeren, men datoen for flytting er ikke klar. -Det er litt vanskelig å si når jeg flytter. Kontrakten gjelder fra 1.juli. Klubben jobber som alle andre i håndballen for oppstart og gjennomføring av kommende sesong, men håpet er at spillerne er i gang tidlig i juli måned. Det Ungarske forbundet jobber utfra oppstart av seriespillet som vanlig i månedsskiftet august-september.

Rælingen HK ønsker Daniel lykke til! Vi gleder oss til å følge deg og din nye klubb