Comeback for Byberg Smedstad – Ravens

Comeback for Byberg Smedstad

Vilde Byberg Smedstad skulle fokusere på studentlivet, men så tok savnet til topphåndballen overhånd. Nå er målvakten tilbake i Rælingen.

Trengte pause
21 åringen fikk sin første kamp for Rælingens A-lag i eliteserien sesongen 2015/16. Det var først to år senere sisteskansen fikk sitt gjennombrudd på seniornivå med 24 kamper da RHK returnerte til øverste nivå etter kvalikspill. Etter forrige sesong var Vilde fortsatt en del av klubbens fremtidsplaner, men grunnet bl.a. studier kom man til enighet om å terminere spillerkontrakten.

Ønsket å komme tilbake
-Savnet kom nok etter at jeg begynte å spille litt for Lillestrøm HK i 3. divisjon. Det begynte å bli mer gøy med håndballen og jeg kjente på at jeg gledet meg til å komme tilbake neste sesong. Nivået var ikke helt det samme som det jeg tidligere var vant med, og savnet større. Jeg kontaktet Rælingen for å få et tilrettelagt fysisk treningsprogram og luftet muligheten for å trene med A-laget en gang i uka. Det var egentlig ikke noe stress for meg å komme tilbake med en gang, for jeg tenkte i første omgang på neste sesong. Etter møtet kjente jeg enda mer på savnet av laget og jentene. Dermed endret bildet seg og det startet en formell prosess mellom klubbene. Det skal bli gøy å bli en del av Rælingens målvaktsteam, forteller Vilde.

Måtte kjøres en prosess
Både Vilde og Rælingens trenerteam måtte bearbeide dette, for endringen ville få konsekvenser for andre mennesker. -Jeg har satt veldig pris på tiden jeg fikk i Lillestrøm. Det er jo klubben jeg kommer fra, så å få muligheten til å spille der igjen var veldig gøy. Jeg tror heller ikke at jeg hadde vært tilbake i Rælingen allerede nå dersom det ikke hadde vært for tiden i Lillestrøm, så det er jeg veldig takknemlig for, fortsetter Vilde.

I Rælingen har man i flere år hatt rutine for å jobbe fortløpende med spillerlogistikken. Fokus har alltid vært på spillerne i troppen som eksisterer, men også kartlegging av spillere utenfor er en viktig del av oppgaven. -Dette lå ikke som en konkret plan for oss, men ble en mulighet som dukket opp. Det skal jo sies at vi gjorde en avtale med Vilde når hun sluttet om fremtidig retur til oss dersom det passet for begge parter. Når muligheten plutselig lå der måtte vi gå en runde med oss selv. Vi var også nøye på at målvaktene i teamet vårt skulle få informasjon. Vilde er jo en spiller vi kjenner veldig godt, og når jeg sammen med Ane Mällberg og vår sportsjef hadde gått grundig gjennom dette, er jeg glad for å få henne tilbake som målvakt, sier Daniel Birkelund.