Fikk pris for oppgave om håndballspillere – Ravens

Fikk pris for oppgave om håndballspillere

Hanne Nilsen Morlandstø brenner for idretten og håndball spesielt. Denne sesongen spiller hun for Rælingens A-lag og har 40% stilling som daglig leder i klubben. I tillegg gjennomfører hun studier ved masterprogrammet i sport management på Norges Idrettshøyskole. Nå har hun blitt hedret med MFK-prisen for beste bacheloroppgave i sport management.

Utfordringene med å bli profesjonell i utlandet
Sotrakvinnen fattet interesse for et fag som omhandlet atletiske utfordringer. Det ble naturlig å se på problemstillingen innenfor håndball. Bacheloroppgaven omhandlet «Norske kvinnelige håndballspilleres utfordringer ved overgang til profesjonell heltidsspiller i utlandet, og håndtering av disse utfordringene».

-Ettersom mange av de beste i Norge, flytter til utlandet for å spille på bedre lag, var det interessant å finne ut hvilke utfordringer som oppsto ved dette skiftet. Jeg har flyttet for å spille håndball selv og tenkte at det kan være interessant å høre hvordan andre har hatt det, og taklet slike perioder, forklarer Morlandstø

Hanne Nilsen Morlandstø spiller til daglig for elitelaget til Rælingen

Tøffest med de sosiale endringene
-Jeg fant ut at de fysiske forskjellene ikke var et problem. De norske utøverne er fysisk sterke, og mange er også i bedre form enn lagkameratene. Dette er det motsatte av hva artiklene jeg leste, skrevet om fotballspillere. Det mest utfordrende var å flytte vekk fra familie og venner. Mange flyttet hjemmefra for første gang, og overgangen var stor i den første fasen. Det oppstod også utfordringer ved å tilpasse seg spillestil og selvtillit. Mange kom fra en klubb med mye spilletid i Norge, til en ny hverdag der det kanskje ble benkesliting. Da var det viktig å vite at man fortsatt er en god håndballspiller, fortsette å jobbe med detaljer for å bli bedre rustet til å prestere når man får spille.

Morlandstø mener sjansene er gode for å takle endringene. -Man kan definitivt forberede spillerne bedre på utfordringene de møter. I tillegg kan nok også trenerne og klubbene bli mer bevisst på hva som kan hjelpe spillere i slike situasjoner.

Les Bacheloroppgaven