Klare for nærkontakt etter legesjekk – Ravens

Klare for nærkontakt etter legesjekk

Rælingens elitelag er et skritt nærmere trening med nærkontakt og kamper. Søndag ble det gjennomført legesjekk av spillere og støtteapparat.

Krav og retningslinjer skal oppfylles
Tirsdag 30.juni redegjorde Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball om kravene og retningslinjene som gjelder for nærkontakt og kamper. Dette gjelder for topphåndballen som består av lagene fra Rema 1000-ligaen, 1.divisjon, samt landslagene. 2.divisjon må foreløpig vente.

Følgende krav gjelder:

  • Spillere, trenere og støtteapparat må screenes av lege før oppstart av trening med nærkontakt.
  • Spillerne skal rapportere helsetilstand hver dag, morgen og kveld. Resultatene av testene skal registreres. Dette innebærer måling av kroppstemperatur og sjekkliste for symptomer som besvarer ja/nei,
  • Medisinsk ansvarlig i klubben har overordnet ansvar for å overvåke spilleres helsetilstand. Denne skal også minst ukentlig være tilstede på trening for å følge opp spillerne.

Legesjekk
Lege Benjamin Suhanthakumar er ansvarlig for screeningen som gjennomføres søndag 26.juni og mandag 27.juni. -Jeg gjennomfører en undersøkelse av munn og svelg, lymfekjertlene (palpulasjon), lunger (auskultasjon) og temperatur. Det har vært godt organisert og det var fint å se at spillerne er i fin form.

Klubben vil etter at screening er gjennomført sende inn rapport til NHF. Deretter klareres laget for nærkontakt og kamper. I tiden som kommer skal spillerne daglig rapportere, morgen og kveld, sin helsetilstand.