Sesongen er over. Vipers har vunnet alt som kan vinnes. Norsk kvinnehåndball har kanskje aldri vært bedre. Tradisjon tro har man kommet til kåringen av årets lag i Rema 1000-ligaen. Ravens har god grunn til å være fornøyd med sin 6.plass i ligaen, og ikke minst over å ha fått med en spiller på «Årets lag».

Maja Muri har herjet som linjespiller. Etter å ha vært på månedens lag fire ganger var hun en av kandidatene til å stikke av med tittelen «Årets linjespiller». I siste sending av TettPå fikk hun nyheten om at hun hadde vunnet kåringen. -Det er jo helt sykt! Det er så mange gode linjespillere i ligaen, sier Maja.

Hva tror du selv er årsaken til suksess og fremgang? -Jeg føler egentlig det har snudd seg for meg etter at jeg i Ravens har blitt brukt som toveis-spiller. Dette har helt klart vært gunstig for meg og min rytme. I tillegg skal lagvenninnene mine ha stor ære for å ha dyttet baller inn til meg.

Hva kan du bli bedre på og hvordan tenker du at du må jobbe for å sikre fortsatt utvikling? -Det er fortsatt mye jeg kan utvikle. For eksempel kan skuddrepertoaret bli større. I tillegg har jeg fortsatt en del å hente i forsvarsspillet. Jeg må selvsagt også holde meg skadefri å styre belastningen. Dette lærte jeg mye om i de ni månedene jeg var satt på sidelinjen mens jeg var i Fredrikstad. Samarbeidet med Jan-Andreas (helse- og fysisk ansvarlig) har også vært viktig i forhold til tilpasninger i treningen, og ikke minst tilliten jeg har fått av Ane.

Se hele sendingen med kåringene i sendingen TettPå (S2/E38)

Årets kåringer:

Årets Eliteseriespiller: Camilla Herrem, Sola

Målvakt: Katrine Lunde, Vipers

Høyre kantspiller: Emilie Hovden, Storhamar

Høyre bakspiller: Kristina Novak, Sola HK

Midtre bakspiller: Christine Alver, Fana

Linjespiller: Maja Muri, Romerike Ravens

Venstre bakspiller: Thale R. Deila, Molde

Venstre kantspiller: Camilla Herrem, Sola

Forsvarsspiller: Martha Barka, Sola HK

Nykommer: Mina Hesselberg, Vipers

Årets Publikumsfavoritt: Guro Ramberg, Larvik

Årets mål: Mille Porsmyr, Oppsal

Årets redning: Vilde Johansen, Romerike Ravens

Årets toppscorer: Christine Alver, Fana

Årets trenerteam: Ole Gustav Gjekstad og Endre Fintland

Årets dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen