Maja Muri, årets linjespiller: -Det er jo helt sykt! – Ravens

Maja Muri, årets linjespiller: -Det er jo helt sykt!

Sesongen er over. Vipers har vunnet alt som kan vinnes. Norsk kvinnehåndball har kanskje aldri vært bedre. Tradisjon tro har man kommet til kåringen av årets lag i Rema 1000-ligaen. Ravens har god grunn til å være fornøyd med sin 6.plass i ligaen, og ikke minst over å ha fått med en spiller på «Årets lag».

Maja Muri har herjet som linjespiller. Etter å ha vært på månedens lag fire ganger var hun en av kandidatene til å stikke av med tittelen «Årets linjespiller». I siste sending av TettPå fikk hun nyheten om at hun hadde vunnet kåringen. -Det er jo helt sykt! Det er så mange gode linjespillere i ligaen, sier Maja.

Hva tror du selv er årsaken til suksess og fremgang? -Jeg føler egentlig det har snudd seg for meg etter at jeg i Ravens har blitt brukt som toveis-spiller. Dette har helt klart vært gunstig for meg og min rytme. I tillegg skal lagvenninnene mine ha stor ære for å ha dyttet baller inn til meg.

Hva kan du bli bedre på og hvordan tenker du at du må jobbe for å sikre fortsatt utvikling? -Det er fortsatt mye jeg kan utvikle. For eksempel kan skuddrepertoaret bli større. I tillegg har jeg fortsatt en del å hente i forsvarsspillet. Jeg må selvsagt også holde meg skadefri å styre belastningen. Dette lærte jeg mye om i de ni månedene jeg var satt på sidelinjen mens jeg var i Fredrikstad. Samarbeidet med Jan-Andreas (helse- og fysisk ansvarlig) har også vært viktig i forhold til tilpasninger i treningen, og ikke minst tilliten jeg har fått av Ane.

Se hele sendingen med kåringene i sendingen TettPå (S2/E38)

Årets kåringer:

Årets Eliteseriespiller: Camilla Herrem, Sola

Målvakt: Katrine Lunde, Vipers

Høyre kantspiller: Emilie Hovden, Storhamar

Høyre bakspiller: Kristina Novak, Sola HK

Midtre bakspiller: Christine Alver, Fana

Linjespiller: Maja Muri, Romerike Ravens

Venstre bakspiller: Thale R. Deila, Molde

Venstre kantspiller: Camilla Herrem, Sola

Forsvarsspiller: Martha Barka, Sola HK

Nykommer: Mina Hesselberg, Vipers

Årets Publikumsfavoritt: Guro Ramberg, Larvik

Årets mål: Mille Porsmyr, Oppsal

Årets redning: Vilde Johansen, Romerike Ravens

Årets toppscorer: Christine Alver, Fana

Årets trenerteam: Ole Gustav Gjekstad og Endre Fintland

Årets dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen